avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de renuntare la mostenire pe partea lui tata,as dori sa imi spune-ti daca fratele nu face acèeas declaratie cum se imparte mostenirea (precizez .ca Mama traieste),iar daca ar renunta si el cui ii refine intreaga mostenire?Multumesc antcipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:07, 18 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mamei si cumnatilor (adica fratii si surorile tatalui). Va recomand ca macar un copil sa ramana mostenitor impreuna cu mama dvs.
Sa presupunem ca fratele ramane mostenitor impreuna cu Mama,aceasta avand mai multe imobile si ar dori sa vanda unul din ele care ar fi procedura de urmat.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce detine mama in nume propriu (deci a fost dobandit anterior casatoriei, sau in timpul casatoriei, prin donatie/testament/mostenire ) poate vinde singura.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei cu tata, prin edificare/cumparare si pe care le mosteneste impreuna cu fiul, urmeaza a fi vandute de amandoi.
Va rog sa ma sfatuiti.in momentul de fata noi cele trei fete am renuntat la mostenirea ce ni se cuvenea din partea lui Tata,intrebarea mea este cum intra in posesie fratele meu a mostenire?poate Mama sa-I cedeze si partea ei ?ii poate face act de vanzare cumparare fratelui meu?
Inca o intrebare:daca Mama vrea sa vanda una din imobile ,Cand merge la notar pt a face actul de vanzare trebuie sa fie prezent si fratele pt as da acordul? cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : cum vin nepotii ... miliuta miliuta Buna ziua Va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : Cum vin nepotii la mostenirea tatalui decedat?In parti egale cu ceilalti 3 frati in cazul nostru?sau vin ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate. mariuscrisan mariuscrisan Mama si tatal meu detin un apartament. Mama a decedat. Suntem doi frati . Tatal meu poata sa vanda apartamantul fara acordul nostru? Cat detine fiecare din ... (vezi toată discuția)