Mama si tatal meu detin un apartament. Mama a decedat. Suntem doi frati . Tatal meu poata sa vanda apartamantul fara acordul nostru? Cat detine fiecare din acest apartamant in momentul de fata?
Dacă a fost cumpărat de ei în timpul căsătoriei tata primește 1/4 din jumătatea mamei iar copiii restul de 3/4. Până nu faceți succesiunea nu poate să înstrăineze apartamentul.
Situatia difera daca apartamentul este bunul mamei inainte de casatoria cu tatal dvs., deoarece in acest caz tatal va mosteni cota de 1/4 iar dvs. si fratele restul cotei de 3/4.
Daca imobilul este un bun comun al sotilor, adica a fost dobandit in timpul casatoriei parintilor dvs., cota tatalui este de 1/2 plus 1/4 din cealalata jumatate a mamei, iar dvs. si fratele veti avea impreuna diferenta de 1/4.
Dupa dezbaterea mostenii tatal poate instraina doar cota sa din mostenire, fara acordul celorlalti comostenitori.
Imobilul in intregul sau insa nu va putea fi vandut decat cu acordul tuturor comostenitorilor, insa dupa dezbaterea mostenirii.
Vanzare cumparare
marinica71
tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Succesiune
DepResurseUmane
In urma decesului tatalui, mama a dezbatut mostenirea numai a unei parti din avere, si anume a apartamentului (mie mi se cuvin 2/8). Casa de la tara nu a ... (vezi toată discuția)