ada2011 a scris:
Ulterior m-am judecat cu aceasta si am obtinut recunoasterea de unic mostenitor al tatului meu, iar actul acesteia a fost anulat. Problema mea este ca in cadrul hotararii pe care am obtinut-o au fost trecute doar o parte din terenurile mostenite celelalte fiind omise de instanta (din greseala cred eu fiindca provin din localitati diferite). Ce trebuie sa fac in acest caz?
Ati afirmat bine: sunteti unicul mostenitor (legal) al tatalui dumneavoastra, si nu al bunurilor sale.
Asta inseamna ca dumneavoastra il mosteniti pe defunct atat in activ cat si in pasiv, sau cu alte cuvinte in toate drepturile si obligatiile sale, deci cu privire la intregul sau patrimoniu.
Ca atare, nu conteaza ca instanta nu a mentionat in hotarare decat o parte din bunurile care alcatuiesc masa succesorala a tatalui dumneavoastra, deoarece puteti oricand sa suplimentati succesiunea pe restul bunurilor, intocmai cum v-au spus si ceilalti colegi, mai sus.
In ceea ce priveste cealalta problema a dv., daca matusa locuieste acolo, v-as sfatui sa nu recurgeti la o modalitate abuziva de a va "recupera" proprietatea, ci sa recurgeti la mijloace legale, de exemplu o actiune in revendicare sau eventual o actiune in evacuare (printr-o ordonanta presedintiala, daca dovediti caracterul urgent), dar aici v-ar putea sfatui mai bine colegii nostri avocati, deoarece acest lucru depaseste sfera mea de activitate.