avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!)

Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A zis ca e singur, nu are pe nimeni, ba chiar au fost si 2 martori care l-au sustinut. Acum apartamentul e vandut, el incasand banii. Ce pot face eu acum ? Mai am vreo sansa de a recupera ce mi se cuvine ?
puteti primi un raspuns la problema dvs in functie de mai multe aspecte : cand au decedat paritntii dvs ? in ce an ?
ati facut acceptarea succesiunii in termenul legal de 6 luni , calculat de la decesul defunctilor ?
Faptul ca fratele a declarat fals in fata unui notar public ca este unicul mostenitor dupa defunctii parinti, deja spune mai mult decat s-ar putea spune. Deja este un lucru grav ce imbraca aspecte penale!
buna ziua!
puteti promova o actiune in consatarea nulitatii absolute a CM.
daca faceti plangere penal aceasta va suspenda procesul civil.!
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
daca ceea ce spuneti este adevarat aveti calea unei actiuni judecatoresti in ceea ce priveste dezbaterea succesiuni si calea unei plingeri penale pentru comiterea infractiunii de fals in sarcina fratelui si a martorilor. cereti sfatul unui avocat care sa va indrume in alegerea celei mai potrivite cai pentru a reintra in drepturi.
din punct de vedere legal, asa este, aveti posibilitatea investirii instantei de judecata cu actiune in constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor.
dar, trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat succesiunea dupa parintii dvs, in mod expres sau tacit .
apelati la un avocat pt mai multe detalii si informatii .

Alte discuții în legătură

Act de succesiune contestat ContSters72658 ContSters72658 in urma decesului raman 2 mostenitori.unul din ei face succesiunea pe tot imobilul la notar, apoi vinde apartamentul.Celalalt frate contesta actul de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare anicka anicka Buna seara si La Multi ani, Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se ... (vezi toată discuția)
Drepturi furate maria dinca maria dinca In situatia in care s-a dat declaratie la notar ca este unic mostenitor,s-a obtinut cert. de mostenitor si s-a vandut cu acte un teren agricol in urma cu apox. ... (vezi toată discuția)