avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de succesiune contestat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de succesiune contestat

in urma decesului raman 2 mostenitori.unul din ei face succesiunea pe tot imobilul la notar, apoi vinde apartamentul.Celalalt frate contesta actul de succesiune.Apoi acel apartament a mai fost vandut de 3 ori.Ce se intampla cu aparamentul?
Este mai greu sa desfiintati cele trei acte de vanzare succesive, astfel ca va puteti indrepta cu actiune impotriva fratelui pentru despagubire, dupa ce aveti desfiintat actul de suucesiune si demostrati ca aveti calitate de mostenitor
buna ziua!
puteti sa detaliati cum a reusit unul din frati sa fac succesiune la notar fara ca sa il cheme si pe celalalt.
din cate situ exista si la notariat o procedura:
se depun actele de stare civila
-vin doi martorii care dau declaratii despre defunct, depre ce si cati mostenitori a avut defunctul X;
fratele astfel inlaturat de la mostenire cand a constatat ca nu apare ca mostenitor pe CM?
a facut si el inlautrul termenului de optiune succesorala acte de acceptare tacita a succesiunii?
Si eu am aceeasi curiozitate. Unde era fratele inlaturat astfel de la succesiune, in timp ce celalalt dezbatea succesiunea si vindea imobilul . Apoi mai spuneti ca intre timp a mai fost vandut de trei ori deci, situatia dureaza de ceva timp. Cand s-a introdus contestatia?
a declarat ca nu exista alti mostenitori. acum e vandut a 4-a oara apartamentul.ultimii 3 cumparatori sunt de buna credinta.actualul proprietar il renoveaza.contestatia a fost introdusa recent, se incearca anularea actului de mostenitor.termenul este pe 27 ianuarie.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
ContSters72658, utilizator
buna ziua!
am intels stuatia.daca se adimite actiunea in anularea partiala a CM ar trebui sa se anuleze si actele subsecvente.
daca nu se anuleaza oricum va datoreeaza despagubiri.

Alte discuții în legătură

Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Mostenire falsa florin30 florin30 Am cumparat o locuinta, proprietate obtinuta prin mostenire parinteasca. Ulterior a aparut un frate, nedeclarat la dezbaterea mostenirii, care l-a actionat in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare anicka anicka Buna seara si La Multi ani, Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se ... (vezi toată discuția)