avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

Buna seara si La Multi ani,

Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se unic mostenitor,apoi a vandut apartamentul pe care noi l-am mostenit de la parintii nostrii.Noul propietar stiind de existenta mea a ignorat sa stea de vorba cu mine,el presupunand ca a cumparat apartamentul legal,la notar.Eu intentionez sa invoc prin instanta nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare.Intrebarea mea este: daca exista ceva sanse reale sa-mi recuperez apartamentul s-au partea care mi se cuvine de la noul propietar care presupune ca el nu are de-aface cu povestea asta si ca sa vb cu fratele meu,care a disparut si nu mai dau de el.Eu sunt de parere ca aici este vorba de o declaratie falsa cu rea intentie a fratelui meu si ca noul propietar,stiind de existenta mea,dar fiind atras de pretul convenabil al apartamentului a semnat totusi acest contract de vanzare-cumparare.Orice parere s-au mic sfat este bine venit(a):Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anicka , utilizator 21:51, 2 Ianuarie 2011
Ar trebui sa plecati de la certificatul de mostenitor .... actul de vanzare cumparare este doar un act subsecvent.
Actul subsecvent poate fi anulat doar daca o sa puteti face dovada ca noul proprietar a cunoscut existenta dumneavoastra si calitatea de mostenitor si cu toate acestea a cumparat doar de la fratele dumneavoastra, stiind ca astfel va creaza un prejudiciu.
Oricum ... razboiul e lung ... succes!
solicitatiu mai intai anularea certificatului de mostenitor in contradictoriu cu fratele , apoi anularea actului. Cumparatorul actual este unul de buna credinta , se presupune.Numai daca puteti dovedi ca a cunoscut intentia de fraudare se poate anula actul de vanzare-cumparare. Puteti face si plangere penala pentru fals in declaratii in paralel (impotriva fratelui)
Av.Ioana Cazacu Bucuresti
Da plangere penala oricum o sa fac,noul propietar a fost informat de catre vecini precum ca mai exista un(o) mostenitor,chiar am trimis o prietena la el cu care a vorbit,ceeace ma mai pune pe ganduri este si pretul mic la care a fost vandut apartamentul deci sub valoarea reala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vazare cumparare sau donatie iulyanna iulyanna Mama si fratele meu sunt propietarii unui apartament.Tatal meu este decedat ,iar alti frati sau surori nu mai am.Sunt casatorita si am doi copii ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
O sa-mi pierd casa? alex_g alex_g Sa va spun pe scurt care este problema. Am cumparat acum 2 ani o garsoniera (17.000 E). Sunt al treilea proprietar. Primul propietar, dupa ce i-a murit ... (vezi toată discuția)