Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se unic mostenitor,apoi a vandut apartamentul pe care noi l-am mostenit de la parintii nostrii.Noul propietar stiind de existenta mea a ignorat sa stea de vorba cu mine,el presupunand ca a cumparat apartamentul legal,la notar.Eu intentionez sa invoc prin instanta nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare.Intrebarea mea este: daca exista ceva sanse reale sa-mi recuperez apartamentul s-au partea care mi se cuvine de la noul propietar care presupune ca el nu are de-aface cu povestea asta si ca sa vb cu fratele meu,care a disparut si nu mai dau de el.Eu sunt de parere ca aici este vorba de o declaratie falsa cu rea intentie a fratelui meu si ca noul propietar,stiind de existenta mea,dar fiind atras de pretul convenabil al apartamentului a semnat totusi acest contract de vanzare-cumparare.Orice parere s-au mic sfat este bine venit(a):Va multumesc
Ar trebui sa plecati de la certificatul de mostenitor .... actul de vanzare cumparare este doar un act subsecvent.
Actul subsecvent poate fi anulat doar daca o sa puteti face dovada ca noul proprietar a cunoscut existenta dumneavoastra si calitatea de mostenitor si cu toate acestea a cumparat doar de la fratele dumneavoastra, stiind ca astfel va creaza un prejudiciu.
Oricum ... razboiul e lung ... succes!
solicitatiu mai intai anularea certificatului de mostenitor in contradictoriu cu fratele , apoi anularea actului. Cumparatorul actual este unul de buna credinta , se presupune.Numai daca puteti dovedi ca a cunoscut intentia de fraudare se poate anula actul de vanzare-cumparare. Puteti face si plangere penala pentru fals in declaratii in paralel (impotriva fratelui)
Av.Ioana Cazacu Bucuresti
Da plangere penala oricum o sa fac,noul propietar a fost informat de catre vecini precum ca mai exista un(o) mostenitor,chiar am trimis o prietena la el cu care a vorbit,ceeace ma mai pune pe ganduri este si pretul mic la care a fost vandut apartamentul deci sub valoarea reala.
O sa-mi pierd casa?
alex_g
Sa va spun pe scurt care este problema.
Am cumparat acum 2 ani o garsoniera (17.000 E).
Sunt al treilea proprietar.
Primul propietar, dupa ce i-a murit ... (vezi toată discuția)