avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vazare cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vazare cumparare sau donatie

Mama si fratele meu sunt propietarii unui apartament.Tatal meu este decedat ,iar alti
frati sau surori nu mai am.Sunt casatorita si am doi copii majori.
Problema e ca nici eu nici sotul meu nu aparem in contractul de vanzare cumparare
al apartamentului,noi fiind doar luati in spatiu.
Acum mama mea doreste sa apar cumva eu si sotul meu in cotractul apartamentului,de fapt doreste sa cedeze partea ei de apartament.
Cum e mai bine sau mai convenabi?
sa se faca un cotract nou de vanzare cumparare,prin donatie,sau altfel?
De preferat ar fi sa ne si coste mai putin. multumim pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:53, 23 August 2010
Cum au devenit mama si fratele proprietari impreuna ai apartamentului?
in urma succesiunii dupa tata,a ramas apartamentul la toti trei.dar apoi afot vandut si dupa cumpararea altui apartament eu nu am mai fost trecuta in contract
In afara de cota din apartamentul cu pricina, mama mai are alte imobile (case, terenuri) ?

Fratele ce parere are despre viitoarea donatie?

De ce n-ati fost trecuta si pe noul act, al noului apartament?
NU MAI EXISTA SI ALTE BUNURI,IAR FRATELE E DE ACORD MAI ALES CA
MAMA IMI CEDEAZA PARTEA EI
NU AM FOST TRECUTA CA S-A OMIS ACEST LUCRU.A CUMPARAT MAMA
SI EU LOCUIAM IN APARTAMENTUL MEU PE CARE SI PE ACESTA MAI APOI L-AM VANDUT
Nu este recomandat in cazul dvs. donatia, deoarece, dupa decesul mamei, fratele dvs. poate obtine in instanta anularea donatiei catre dvs., fiindca il lipseste pe el de mostenirea la care are dreptul conform legii dupa mama.
Nici vanzare-cumparare nu se poate face, din acelasi motiv.

Alte discuții în legătură

Problema de succesiune Roberta75 Roberta75 Buna seara! Am o problema si va rog sa ma ajutati! Mama mea e foarte grav bolnava si doreste sa-mi lase mie apartamentul. Ea este singura proprietara dar eu ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)