avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de succesiune contestat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de succesiune contestat

in urma decesului raman 2 mostenitori.unul din ei face succesiunea pe tot imobilul la notar, apoi vinde apartamentul.Celalalt frate contesta actul de succesiune.Apoi acel apartament a mai fost vandut de 3 ori.Ce se intampla cu aparamentul?
parerea mea este ca are sanse de castig, daca a acceptat succesiunea in termenul legal .
completati actiunea neaparat , solicitand anularea actelor de vanzare subsecvente
sa inteleg ca va fi liber de sarcini pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti?
Roxanel, nu are legatura acceptarea mostenirii cu anularea contractelor subsecvente. Daca acei cumparatori se dovedesc de buna-credinta, poate sa fi acceptat si de 3 ori mostenirea, contractele vor ramane in picioare bine-mersi!
Sunt doua chestiuni diferite care depind de lucruri diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Mostenire falsa florin30 florin30 Am cumparat o locuinta, proprietate obtinuta prin mostenire parinteasca. Ulterior a aparut un frate, nedeclarat la dezbaterea mostenirii, care l-a actionat in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare anicka anicka Buna seara si La Multi ani, Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se ... (vezi toată discuția)