avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de succesiune contestat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de succesiune contestat

in urma decesului raman 2 mostenitori.unul din ei face succesiunea pe tot imobilul la notar, apoi vinde apartamentul.Celalalt frate contesta actul de succesiune.Apoi acel apartament a mai fost vandut de 3 ori.Ce se intampla cu aparamentul?
Ca sa stim ce se intampla cu apartamentul intai trebuie sa stim ce doreste reclamantul. Ca totul se intampla numai in functie de ceea ce solicita el, iar noi inca nu stim asta.
Este un singur capat de cerere? s-a solicitat numai desfiintarea CM? Si a celorlalte acte?
Ca ultimii trei erau de buna-crdinta sau nu, nu am inteles de ce. Si de ce primul nu era?
Nu stim perioada de timp in care s-au tot incheiat si descheiat contacte de vanzare... etc.
Eu as sta de vorba cu fiecare cumparator: de ce a cumparat, de ec a vandut asa repede, pentru ce l-a luat, care era planul lui, ce nu i-a mers etc. In functie de asta ma prind 1. daca e de buna-credinta si 2. daca pot dovedi vreo rea-credinta (daca e cazul).
Ca uneori si daca exista rea-credinta, imposibilitatea de a dovedi ma duce tot la pierderea actiunii.
AS cerceta si actele de vanzare, sumele pe acre s-a vandut, perioadele de timp, cum s-au platit banii, catre cine, cine a semnat, daca era o familie cumparatoare, daca au ocupatie, daca pot fi considerati samsari ori ba, daca traiesc din imobiliare, daca... si daca...
In functie de rezultatele "anchetei" as porni sa imi completez actiunea, sa o rectific, sa renunt la capete de cerere sau nu.
Apoi abia pot intrevedea ce s-a putea, cel mai probabil, intampla.
daca fratele pagubit nu a acceptat succesiunea in termenul legal, nu prea are sanse de reusita .
el este considerat strain de succesiune .
este doar o parere , desigur, nu cunosc toate datele problemei.
dvs ati expus speta partial.
termenul la care se judeca actiunea celui care a contesta CM este 27 ianuarie 2010.
S-a cerut desfiintarea certificatului de mostenitor nu si a actelor de vanzare cumparare.Apartamentul inseamna ca e liber de sarcini?
Da. In prezent apartamentul este liber de sarcini! Se poate completa actiunea cu un alt capat de cerere privind anularea contractelor de vanzare subsecvente!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Se poate completa, nu zice nimeni nu, da' are omul sanse sa le si castige? Sau doar plateste la taxe de timbru si avocati?
Sigur ca poti cere orice si chiar oricand, dar le si primesti sau le ceri asa, poate-poate?

Alte discuții în legătură

Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Mostenire falsa florin30 florin30 Am cumparat o locuinta, proprietate obtinuta prin mostenire parinteasca. Ulterior a aparut un frate, nedeclarat la dezbaterea mostenirii, care l-a actionat in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare anicka anicka Buna seara si La Multi ani, Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se ... (vezi toată discuția)