avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturi furate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturi furate

In situatia in care s-a dat declaratie la notar ca este unic mostenitor,s-a obtinut cert. de mostenitor si s-a vandut cu acte un teren agricol in urma cu apox. 10 ani.
Cum poate fi tras la raspundere acel mostenitor care stia ca mai sunt inca 3 frati ai sai mostenitori?In urma cu cateva luni s-a aflat de fapta comisa.
S-a prescris fapta de fals in declaratii si uz de fals?
Ce este de facut in acest caz pentru ca cei 3 frati sa recupereze prejudiciile aduse?
Care este calea legala?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Meemix , utilizator 01:05, 3 Iulie 2013
Va adresati cu o actiune 'nulitate absoluta a Certificatului de mostenitor', si tot adata solicitati si nulitatea contractului de vanzare cumparare cu revindecarea suprafetei de teren(expertiza topo), deasemeni solicitati si danne - interese pentru lipsa de nefolosinta. (expertiza de specialitate)
Nu cred ca veti mai rezolva ceva.
De ce ati asteptat atat de mult timp?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca veti mai rezolva ceva.
De ce ati asteptat atat de mult timp?

Abia in urma cu cateva luni s-a aflat de infractiunea comisa.Nu aveam de unde sa stim din moment ce nu s-a dezbatut succesiunea cu totii fratii ci doar unul dintre ei a facut succesiunea in mod ilegal si a mai zi vandut.
Chiar nu mai exista nicio cale de a recupera prejudiciul adus?? mai ales ca urmeaza sa se dezbatata o alta mostenire dupa acelasi defunct.
Domnule avocat ce ma sfatuiti sa facem?
Putem intenta actiune in anularea certificatului de mostenitor si respectiv a actului de vanzare?
Poate fi obligat in vreu fel de instanta sa i se retraga dreptul sau sa renunte la cota ce ii revine din succesiunea ce se va dezbate in favoarea celorlalti frati pagubiti anterior ?
Astept cu interes rspunsul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2013
maria dinca, utilizator
Ma tem ca nu mai aveti ce sa faceti in penal.

In civil veti avea de asemenea mari probleme cu actiunea in anulare a certificatului de mostenitor deoarece se considera ca termenul este de 3 ani.

La ce va referiti cand sustineti ca se va mai dezbate o succesiune dupa acelasi defunct?
Mai exista si alte bunuri care nu au fost trecute in certificatul de mostenitor in afara de cel pe care l-a vandut?

El se va apara sustinand ca nu ati acceptat mostenirea in termenul legal.
Veti avea multe probleme si va trebui sa dovediti ca ati acceptat succesiunea.
In cazul pe care l-am mentionat mai sus este vorba de un teren agricol din jud. Calarasi.
Mai exista si un imobil in Bucuresti asupra caruia nu s-a dezbatut succesiunea iar 2 din cei 4 mostenitorii locuiesc la adresa(se presupune ca au acceptat tacit),iar persoana care a facut ilegalitatea nu locuieste,precum si cel de-al 4-lea mostenitor.
Mentionez ca de la decesul persoanei a trecut 18 ani,ilegalitatea s-a facut in urma cu aprox. 8 ani(deci si atunci trecuse termenul legal).
Ce este de facut in acest caz?
Mai exista vreo sansa?

Alte discuții în legătură

Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)