avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drepturi furate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drepturi furate

In situatia in care s-a dat declaratie la notar ca este unic mostenitor,s-a obtinut cert. de mostenitor si s-a vandut cu acte un teren agricol in urma cu apox. 10 ani.
Cum poate fi tras la raspundere acel mostenitor care stia ca mai sunt inca 3 frati ai sai mostenitori?In urma cu cateva luni s-a aflat de fapta comisa.
S-a prescris fapta de fals in declaratii si uz de fals?
Ce este de facut in acest caz pentru ca cei 3 frati sa recupereze prejudiciile aduse?
Care este calea legala?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Meemix , utilizator 01:05, 3 Iulie 2013
Daca mostenirea s-a acceptat in mod tacit este bine deoarece aveti sanse.

Vorbiti cu respectivul sa va intelegeti.
Asa ar fi cel mai bine.
Se poate reechilibra balanta si acum.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca se dezbate succesiunea in present, puteti include in masa succesorala si imobilul vandut de fratele "infractor", acesta urmand fie sa va despagubeasca pe toti ceilalti mostenitori cu o cota-parte din valoarea acestui bun, fie sa ii scadrti acestuia pretul vanzarii din partea lui de mostenire.(situatie recomandata).
Hahahaha!:))...cred ca glumiti!! :O cum adica?:foottap: da desteptul care a impartit averea.,nu cumva trebuia sa se asigure si sa verifice daca mai sunt si alti mostenitori? X-( ceva e putred! :-/ pun pariu ca sunt si cateve false semnaturi la renuntarea de avere :rtfm: Doamna, incercati sa rezolvati pe cale amiabila..dac nu la judecata :hammer: si o sa-i manance puscaria daca judecata o sa fie dreapta!!:tooth: Mult succes.! :thumbup: eu am castigat un proces genu:dance4:.am primit despagubiri la o avere care acum 9 ani valora 10000,,am primit 30000 de euro =D> ..Mult succes!:training:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fratele meu a dezbatut mostenirea fara mine, ce pot face? (urgent !!!) cristina_F20 cristina_F20 Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A ... (vezi toată discuția)
Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)