avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot sã fac ca sã anulez o hotãrâre ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot sã fac ca sã anulez o hotãrâre judecãtoreascã?

Buna ziua !
Un vecin are o hotarare judecatoreasca pentru reconstituirea unui teren de 50 ari din 1994 pentru un amplasament intr-o tarla z, fara a defini amplasamentul.
Cum ii pot eu ataca acea hotarare, prin ce fel de actiune, pentru a o anula deoarece e obtinuta ilegal, facand la acea data dovada propritatii cu un extras de CF din 1925 neactualizat si iligal. Dar el vrea un teren de-al meu intabulat in CF electronica in baza unui titlu de proprietate din 1993.
Ei eu vreau sa ma sfatuiti daca pot actiona in vre un fel impotriva acelei hotarari, deoarece din cate am vorbit cu un avoc at nu pot face cerere de revizuire pentru ca nu sunt parte. Ce cale de atac asi avea in a le desfiinta acea hotarare.

????

pe latura civila sau dece nu penala ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:35, 31 Decembrie 2013

Formulati cerere de contestaţie în anulare, care este institutia in temeiul careia partea interesata sau procurorul pot solicita, pentru motive expres prevazute de lege, retractarea unei hotarari judecatoresti
Daca exista indicii temeinice ca partea a prezentat instantei de judecata documente false,
analizati oportunitatea promovari de plangere penala
va multumesc pentru sfat.
dar daca nu sunt parte in acel dosar pot fae contestatie in anulare ?

dar daca sunteti amabili.. aceasta contestatie in anulare in cazul meu pe ce ar trebui sa se bazeze ?

multumesc !

Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Îmi pare rău, dar nu puteți ataca hotărârea cu una dintre căile extraordinare de atac prevăzute în Codul de procedură civilă. Contestația în anulare și revizuirea pot fi exercitate numai de persoanele care au avut calitatea de parte în procesul în care s-a pronunțat hotărârea atacată.
si avand in vedere acestea cum pot eu arata, prin ce mejloace ca ei nu mai erau proprietari la data dobandirii hotararii adica in 94. Cum asi putea ataca hotararea alt fel ?
Îmi pare rău, însă nu mai aveți cum să atacați o hotărâre pronunțată în anul 1994, într-un dosar în care nu ați fost parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot.irevoc. de la curtea de apel b.stefan78 b.stefan78 In cazul in care Curtea de Apel pronunta o hotarare definitiva,irevocabila ce pot sa fac in continuare?Unde pot sa ma adresez? Pot sa ma adresez la Curtea ... (vezi toată discuția)
Cum se ajunge la i.c.c.j. pe civil ? Krissia . Krissia . 1. Ma intereseaza care e procedura de urmat sa ajungi la I.C.C.J. cu un dosar civil, dupa revizuire. 2. Ca cai de atac se mai pot utiliza impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Cerere de contestatie in anulare alidem alidem Cererea de contestatie in anulare se depune la instanta de recurs?Dar cand s-au pronuntat doua hot.definitive pt aceeasi fapta? La instanta de recurs sau la ... (vezi toată discuția)