avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Baza de calcul CAS pentru PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Baza de calcul CAS pentru PFA

Salut,

Am o nelamurire. Din ce am citit pe net CAS-ul este 31.3% din venitul declarat, "adica venitul ce vor sa-l asigure PFA-urile". Cum adica "ce vor sa-l asigure"? Se poate alege independent CAS ul cu care vrem sa cotizam?
Cel mai recent răspuns: Concordis , utilizator 10:14, 28 Iunie 2013
Buna seara,

Venitul declarat care constituie baza de calcul pentru contributia de asigurari sociale este venitul care nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig(art. 296^22 din CF).

Intre aceste doua limite puteti alege orice suma va avantajeaza.

Numai bine
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie la pensie pentru pfa deaconu deaconu daca din activitatea desfasurata pe baza de pfa, inregistrez un venit lunar de 7000lei, pot sa-mi aleg intre minim si maxim impus suma pentru care sa ma ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sistem real cas pe baza de declaratie sau anaf? fastquestion fastquestion COD CAEN 6201 - programare. Nu are noma de venit, se plateste in sistem real: 16% impozit, 5.5% sanatate. Intrebarea mea este trebuie platit acel cas 26,3% ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie pfa 2012 urmare a oug125/2011 ad2012pfa ad2012pfa Buna ziua Pentru PFA din 2010 - fara vreo alta angajare in alta parte in toata aceasta perioada - as dori sa stiu ce datorez Casei de Pensii , ca mai ... (vezi toată discuția)