avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca - firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca - firma in insolventa

Buna seara. Am castigat in instanta reintegrarea pe post in urma concedierii abuzive si plata salariilor retroactive dar firma a intrat in insolventa. M-am adresat unui executor judecatoresc dar acesta a spus ca in perioada insolventei executarea judecatoreasca se suspenda. Am luat legatura cu administratorul judiciar, m-am inscris la masa credala(am fost inscris in fruntea listei fiind creanta salariala) , s-a aprobat si asa zisul plan de reorganizare iar administratorul judiciar spune ca mi-au fost platite o parte din creante prin mandat postal, desi eu nu am primit nici un ban. Nu mai inteleg, cine face platile la o firma in insolventa ? Administratorul firmei sau administratorul judiciar ? Ce rol are fiecare dintre ei ?Am senzatia ca sunt pasat dintr-o parte in alta si sunt " dus cu zaharelul'
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 30 Iulie 2013
Da este adevarat ca aveti aceasta senzatie ... mai ales ca compania intrata in insolventa este protejata si nu poate fii executata silit. Firma odata intrata in insolventa nu mai are administrator acesta isi pierde atributiile el are administrator judiciar el se ocupa de probleme curente, daca acesta a spus ca sa platit prin mandat postal, cereti dovada ...
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Burghardt Norbert,
Administratorul judiciar este cel care raspunde de achitarea datriilor . Administratorul societatii nu mai are nicio astfel de calitate.

Important este sa primiti bani si nu cine va face plata.
Conform planului de reorganizare al societatii, voi incasa o parte din bani ( cam un sfert din suma cu care m-am inscris la masa credala). Mai pot sa fac plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti( plata partiala a sumelor din hotararea judecatoreasca si refuzul privind reintegrarea pe post) ?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Rentzu, utilizator
Pentru plata sumelor nu prea mai are sens sa faceti, deoarece consider ca se va da NUP , daca va platit o parte din suma.

Pentru refuzul reintegrarii , puteti depune o astfel de plangere.
Dar dupa iesirea din insolventa (trei sau patru ani) mai poate fi executata silit societatea pentru recuperarea drepturilor salariale restante ?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
Rentzu, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa Marinelag Marinelag Buna ziua, Pot actiona in judecata o societate care se afla in insolventa pentru neplata unei facturi emise dupa intrarea respectivei societati in insolventa? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce se intampla cu creantele inscrise in tabelul definitiv ... falvius falvius Buna ziua, Ce se intampla cu creantele inscrise in tabelul definitiv al creantelor dupa inchiderea procedurii de reorganizare in baza art. 175 alin. 1 din ... (vezi toată discuția)
Titlu executoiu dupa inscriere la masa credala roxanaraveca roxanaraveca Buna seara, Va rog sa ma ajutati... Dupa notificare insolventa, inscriere la masa credala biroul de impozite si taxe, poate sa mai emita somatie si titlu ... (vezi toată discuția)