avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua,
Pot actiona in judecata o societate care se afla in insolventa pentru neplata unei facturi emise dupa intrarea respectivei societati in insolventa? Daca da, pe ce cale?
Mentionez ca societatea a intrat in insolventa in anul 2012, dar isi desfasoara in continuare activitatea.
Cel mai recent răspuns: Marinelag , utilizator 09:35, 21 Octombrie 2014
Poate este in reorganizare societatea, in acest caz putand emite facturi.
Da, societatea debitoare este in reorganizare, iar societatea noastra a emis o factura pentru furnizare produse, in baza unui contract, si debitoarea nu a platit aceasta factura la scadenta.
Incercati sa luati legatura cu administratorul judiciar si vedeti ce va spune. Poate nu au avut incasari suficiente intr-o anumita luna cf.planului de reorganizare si atunci ii mai pasuiti .....
Am luat legatura cu administratorul care ne tot amana. Ii putem da in judecata pentru recuperarea datoriei daca sunt in reorganizare?
Aveti posibilitatea de a solicita, printr-o cerere adresata instantei, intrarea societatii in faliment.

Alte discuții în legătură

Facturi emise in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra are de recuperat o mare suma de bani de la o alta societate care a intrat in insolventa. Sumele au fost facturate si facturile ... (vezi toată discuția)
Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)