avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua,
Pot actiona in judecata o societate care se afla in insolventa pentru neplata unei facturi emise dupa intrarea respectivei societati in insolventa? Daca da, pe ce cale?
Mentionez ca societatea a intrat in insolventa in anul 2012, dar isi desfasoara in continuare activitatea.
Cel mai recent răspuns: Marinelag , utilizator 09:35, 21 Octombrie 2014
Da putem cere intrarea in faliment, dar nu ne dorim asta. Dar putem solicita emiterea unei ordonante de plata conform art. 1013 Cod Procedura Civila?
Nu puteti deoarece creanţele inscrise la masa credală în cadrul unei proceduri de insolventa nu sunt incluse in sfera de aplicare a acestui articol din CPC. Daca nu este vorba de o suma mare de bani pe care societatea v-o datoreaza pararea mea este sa mai asteptati, eventual pana la urmatorul termen dat de judecatorul sindic pt.verificarea respectarii planului de reorganizare, cand va puteti prezenta si expune situatia.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
alla1975, utilizator
Creanta de care va vorbesc nu este inscrisa la masa credala (implicit in planul de reorganizare) pentru ca s-a nascut dupa aprobarea planului. Am executat un produs pentru debitoare, pentru ca v-am spus ca inca functioneaza, si am emis factura dupa inscrierea in masa credala si aprobarea planului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra are de recuperat o mare suma de bani de la o alta societate care a intrat in insolventa. Sumele au fost facturate si facturile ... (vezi toată discuția)
Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)