avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Facturi emise in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Facturi emise in insolventa

Buna ziua,
Societatea noastra are de recuperat o mare suma de bani de la o alta societate care a intrat in insolventa. Sumele au fost facturate si facturile sunt scadente dar neplatite. Daca stornam facturile care sunt deja scadente si le refacem cu data actuala, societatea care e in insolventa este obligata sa le plateasca. Ni s-a spus ca acesta este un artificiu prin care ne putem recupera banii cu prioritate.
Cel mai recent răspuns: ContSters98540 , utilizator 11:31, 20 Septembrie 2013

Daca v-ati inscris la masa credala intr-adevar acele facturi cu care v-ati inscris nu mai pot fi platite decat conform programului de plati cuprins in planul de reorganizare. Planul intra in aplicare dupa ce va fi aprobat de adunarea creditorilor si confirmat de judecatorul sindic. Dureaza destul de mult pana se fac platile.

In schimb, creantele nascute in perioada de observatie pot fi platite in aceasta perioada, deci inainte de a se intra in reorganizare, inainte de a se intocmi un plan de reorganizare. Am spus "pot fi platite" deoarece nu este obligatoriu sa fie platite, depinde de situatia financiara a debitorului.

Daca planul de reorganizare esueaza , debitoarea intra in faliment, situatie in care creantele nascute in perioada de observatie si in perioada de reorganizare se platesc cu prioritate fata de creantele anterioare intrarii in insolventa.

Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa Marinelag Marinelag Buna ziua, Pot actiona in judecata o societate care se afla in insolventa pentru neplata unei facturi emise dupa intrarea respectivei societati in insolventa? ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Deschiderea falimentului? corstef corstef Buna ziua Sunt inscris la masa credala a unei societati cu care am avut un contract de inchiriere. Dupa expirarea contractului, aceasta debitoare a ... (vezi toată discuția)