avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare autoturism

Buna ziua.
In cursul zilei de ieri mi-a fost ridicata masina parcata neregulamentar, dar care nu incurca circulatia, langa ea mai fiind parcate inca vreo 3 masini. Astazi am fost sa o ridic si doamna de la ghiseu mi-a intocmit un proces verbal de predare-primire, in care si-a scris doar numele fara sa semneze. Este de ajuns? Nu este motiv de nulitate avand in vedere ca formularul tipizat prevede si necesitatea semnaturii?
Am cerut documente si poze. Aceasta mi-a dat o copie xerox de pe procesul verbal de constatare incheiat in momentul ridicarii masinii, chiar daca se prevede ca acesta a fost incheiat in doua exemplare. Un exemplar original nu mi se cuvinea? Numele martorilor asistenti nu se scrie in intregime?
Din cunostintele mele, stiu ca in acest proces verbal este descrisa detaliat fapta, nu doar o formula tipizata:"a fost depistat(oprit, stationat, parcat neregulamentar) pe strada x-y". In orice loc s-ar fi aflat masina consider ca nu putea fi parcata pe doua strazi in acelasi timp: x si y.
Mi-a spus ca urmeaza sa primesc procesul verbal de contraventie. Acesta este valabil in cazul in care este intocmit ulterior, nu in momentul ridicarii, intrucat nu cunosteau soferul?
Daca doresc sa promovez o actiune in justitie termenul de decadere stiu ca este de 15 zile. Acele 15 zile incep sa curga din momentul in care primesc procesul verbal de contraventie sau din momentul intocmirii procesului verbal de constatare, sau curge termenul pentru fiecare proces verbal in parte? Aceasta actiune este scutita de taxa de timbru?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: cautraspuns , utilizator 21:29, 28 Iunie 2013
Aspectele invocate de dvs sunt obligatoriu de respectat in cazul PV de contraventie,ori in cazul dvs este vorba despre proces verbal de predare primire bun autoturism
Termenul de 15 zile in care aveti dreptul sa promovati plangere contraventionala este de 15 zile de la comunicarea actului
Pe langa procesul verbal de predare primire am primit o copie a procesului verbal de constatare, prin care s-a dispus ridicarea autoturismului. Acest proces verbal il voi cantesta in acelasi timp cu cel de contraventie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism cautraspuns cautraspuns Buna ziua. In cursul zilei de ieri mi-a fost ridicata masina parcata neregulamentar, dar care nu incurca circulatia, langa ea mai fiind parcate inca vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina axl24 axl24 Buna ziua, acum, circa 2 saptamani mi-a fost ridicata masina pentru parcare neregulamentara(langa trecrea de pietoni). Situatia este urmatoarea: pe sensul opus ... (vezi toată discuția)