avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz plata lucrari si refuz incheiere conventie civila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz plata lucrari si refuz incheiere conventie civila

Buna ziua.
De cateva luni lucrez project based pt firma X. Fac anumite lucrari pt diversi clienti si la un anumit interval de timp sunt platita pt ele de catre firma X. Problema mea e, ca in ciuda faptului ca am tot insistat sa incheiem un contract de prestari servicii, patronul firmei X refuza spunand ca o sa facem in cursul anului un singur contract pt toate lucrarile, in care vom specifica sumele primite pe fiecare lucrare. In prezent, intre mine si patronul firmei X e doar un contract verbal. La inceputul colaborarii am hotarat de comun acord ca din sumele negociate mi se va opri impozitul de 16% (fapt ce va aparea ulterior in conventie). Pt primele proiecte asa a si fost dar acum patronul m-a anuntat ca imi va opri din sumele negociate 16% impozit pe profit si 16% impozit pe dividente, iar eu nu sunt de acord cu asta. Intrebarea mea este: cum il pot obliga pe patron, legal, sa incheiem contractul de prestari servicii si mai ales sa imi plateasca lucrarile deja predate si neplatite, conform intelegerii initiale, tinand cont ca nu am decat niste mailuri legate de lucrari si in unele cazuri si legate de sumele de bani ce mi se cuvin.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanamir , utilizator 12:18, 3 Iulie 2013
buna ziua,
1.in ceea ce priveste obligarea patronului firmei x la incheierea contractului de prestari servicii- nu exista aceasta posibilitatea din punct de vedere juridic, intrucat contractul reprezinta prin definitie un acord de vointe, ori atat timp cat acesta nu doreste sa incheie cu dvs. contractul, nu aveti la indemana vreun remediu juridic in acest sens.
2. in ceea ce priveste obligarea acestuia la plata contravalorii serviciilor - aveti posibilitatea de a introduce o actiune in pretentii, prin care sa solicitati contravaloarea serviciilor prestate. Dovada sumelor datorate o puteti face cu martori, e-mailuri precum si orice alte probe pe care le detineti in acest sens.
Multumesc
Buna ziua.
Pot obtine in instanta sau pe alta cale legala un act care sa il oblige pe patronul firmei X sa faca dovada platii sau neplatii lucrarilor facute de mine?
Multumesc
Buna ziua,
nu am inteles prea bine ce doriti sa obtineti in instanta, motiv pentru care am rugamintea sa reformulati.
totodata, in cazul in care veti introduce o actiune in pretentii si veti dovedi faptul ca acesta nu a achitat contravaloarea serviciilor, va fi obligat sa va achite suma de bani datorata.
Multumesc. Ma intrebam daca instanta poate cere evidente contabile din care sa reiasa ca am fost sau nu platita. Nu am mailuri privind plata lucrarilor, multe sume le-am stabilit verbal si nu am martori pt ele

Alte discuții în legătură

Notificare clienti privind neplata unor lucrari ioanamir ioanamir Buna ziua. Am lucrat project based pt firma \\"A\\" reprezentata de dl \\"X\\". Prin intermediul lor am facut pt diferiti clienti lucrari necesare unui anumit ... (vezi toată discuția)
Pretenþii-urgent liviu3131 liviu3131 S.C. \"X\" încheie un contract de prestări servicii cu S.C. \"Y\" prin care prima se obligă să efectueze anumite pentru Y, în construcţii. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - recuperare sume platite in avans de primarie simonabz simonabz Buna ziua ! Speta este urmatoarea : o primarie incheie un contract de prestari servicii cu firma X . Urmare controlului Curtii de conturi se constata ca s-au ... (vezi toată discuția)