avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pretenþii-urgent
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pretenþii-urgent

S.C. "X" încheie un contract de prestări servicii cu S.C. "Y" prin care prima se obligă să efectueze anumite pentru Y, în construcţii.
Lucrările sunt efectuate, se emit facturi, devize de lucrări, etc., însă Y refuză să plătească contravaloarea lucrărilor efectuate de X pe motiv că lucrările nu s-au efectuat conform contractelor şi sunt defectuoase.
X o dă în judecată pe Y pentru plata contravalorii lucrărilor efectuate.
În faţa instanţei Y spune că nu plăteşte deoarece lucrările nu au fost finalizate şi sunt defectuos executate.
Întrebare: e necesară proba cu o expertiză tehnică de specialitate?
Dacă da, cine trebuie să o ceară? Reclamanta sau pârâta
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 18:31, 28 Decembrie 2009

Daca Y se apara ca lucrarile sunt defectuoase el trebuie sa solicite ca proba expertiza tehnica si sa suporte si onorariul de expert
Lucrările sunt efectuate, se emit facturi, devize de lucrări, etc.,

Contractul dintre cele 2 societati ar fi trebuit sa specifice si va dea raspuns la aceasta problema.
Documentele enumerate de dvs au fost acceptate de catre client , adica soc Y ?
presupun ca nu iar in acest caz soc X trebuie sa probeze in instanta ca a efectuat lucrarile conform contractului
In situatia in care nu aveti facturile acceptate, si eu cred ca puteti solicita si dvs. o expertiza tehnica de specialitate pentru a va dovedi pretentiile.
E preferabil sa achitati o expertiza (contravaloarea acesteia o veti recupera ulterior in cheltuieli de judecata daca va este admisa actiunea) decat sa riscati sa nu o efectuati si instanta sa va respinga pretentiile ca nedovedite.
contractele de prestări servicii şi devizele de lucrări sunt semnate şi ştampilate de Y, iar în ceea ce priveşte facturile doar una singură nu e acceptată prin semnătură şi ştampilă. Credeam că voi scăpa de expertiză deoarece nu mai sunt bani :((.
mai rău e faptul că a trecut prima zi de înfăţişare şi am refuzat proba cu expertiza propusă de judecător.Acum nu o mai pot cere.#-o

Alte discuții în legătură

Refuz accept plata factura prestari servicii(revenire) ovi47 ovi47 Buna ziua, in anul 2014,in lunile mai,iunie,iulie,august,firma x a prestat servicii pentru intretinerea piscinei catre firma y,desi nu a existat un contract ... (vezi toată discuția)
Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)
Semnatura de primire de pe factura reprezinta obligatie de plata? marius_ionita marius_ionita Buna ziua! Ieri am primit de la un prestator 3 facturi la plata. secretara a semnat pe toate de primire. Problema este ca printre acestea 3 sa afla una care ... (vezi toată discuția)