Buna ziua!
Am rugamintea, daca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie: am 2 suprafete de teren una langa cealalta,pe una dintre ele am imprejmuit-o cu gard, iar pe cealalta am construit o magazie cu o fereastra in partea din spate. Vecinul meu, a ridicat un zid si nu a respectat ( cred eu) limitele de vecinatate,deoarece a lasat 20 cm distanta.
Va rog frumos, sa-mi spuneti care este distanta legala intre 2 garduri si intre 2 cladiri ( cu fereastra) si daca are vreo importanta ca eu am construit prima? Exista vreo lege in acest sens?Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat!
O zi buna-n continuare!
1.Distanta dintre proprietarul vecin si fereastra ptr vedere din magazia dv trebuie sa fi fost de cel putin 2 m.,ptr situatia in care fereastra este orientata catre acest fond.Distanta se masoara de la pct cel mai apropiat de linia d e hotar pana la aceasta linie.
2.Orice constructie, lucrare se poate face respectand o distanta minima de 60 cm fata de linia de hotar,daca nu se prevede altfel prin regulamentul de urbanism.Partile se pot intelege in sensul reducerii distantei minime impuse de lege, intocmind in acest sens un act notarial.
Multumesc frumos pt raspuns!
Vecinul meu mi-a zis ca pe acea suprafata de teren unde am construit o magazie cu o fereastra in partea din spate ( are lungime de 7 m), trebuia sa las eu distanta cu cel putin 1,90 m de la hotar, deoarce eu am construit prima.Va rog, spuneti-mi ce pot face? Multumesc!
Vecinatate
cornelpoprock
Casa in care locuiesc are calcanul comun cu al vecinului; tot pe acelasi aliniament (pe terenul meu) am construit o magazie care se este la cca 15..20 cm ... (vezi toată discuția)