avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Situatie ciudata si foarte complicata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Situatie ciudata si foarte complicata

Buna ziua! Imi cer scuze in primul rand daca postez gresit si as dori, daca se poate, cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea problema:
in urma cu 3 zile am fost implicat intr-un eveniment rutier - un auto taxi a intors in fata mea brusc si l`am accidentat. Evident vina era a mea pentru ca soferul avea voie sa intoarca in zona respectiva iar eu eram in spate, deci nu mai are rost sa spun mai multe. In sfarsit, evenimentul s`a soldat doar cu pagube materiale. La fata locului se afla intamplator un echipaj de politie comunitara care ne`a legitimat si a plecat. Am sunat la 112 pentru a cere un echipaj de politie rutiera dar mi s`a comunicat ca nu se poate trimite daca nu sunt victime si sa ma prezint la politia rutiera in 24 ore pentru a declara accidentul. Am scos auto de pe carosabil si am plecat spre sediul politiei rutiere pentru a ma informa exact ce trebuie sa fac si de ce documente am nevoie. Pe drum spre politie, fiind inca speriat dupa eveniment si gandindu`ma ca nu este nicio graba si nu voi mai conduce in acea noapte m`am oprit si am consumat 2 beri sperand ca ma voi calma. In fine, ajuns la politie dupa aproximativ 40 min de la producerea evenimentului, mi s`a spus ca nu mai este program cu publicul si sa revin a doua zi la biroul de daune impreuna cu celalalt sofer implicat pentru a rezolva situatia. a ajuns si celalalt sofer la sediul politiei la aprox 5 min dupa mine iar cat timp ni s`au verificat documentele de catre ofiterul de serviciu am stabilit cu el cum sa facem cu asigurarea si cand sa ne vedem la daune. In sfarsit, ni s`au inapoiat documentele si am iesit din sediu. Afara (pe trotuar in fata sediului politiei) nu stiu daca intentionat sau nu, ne astepta un echipaj al politiei rutiere care ne`a obligat sa intram inapoi in cladire desi le`am spus ca ne`am inteles potrivit legii in mod amiabil. La aproximativ o ora dupa eveniment, inapoi in sediul politiei am fost obligati sa efectuam testul de alcool care in cazul meu a iesit de 0.5 la mie in aerul expirat. in continuare mi s-au retinut documentele si am fost obligat sa merg la spital unde mi s`a recoltat o proba de sange dupa inca o ora de la accident (adik 2 in total) iar apoi am fost obligat sa dau si a doua proba de sange dupa alta ora (deja 3 de la accident) desi am inteles ca trebuia sa fiu informat ca nu este obligatorie cea de`a doua. Pe langa acestea cred ca nu are relevanta modul in care mi s`a adresat si m`a amenintat agentul pe tot parcursul noptii. chiar mi`a sugerat sa completez declaratia cum vroia el, la dictare dar m`am opus.
Intrebarea: exista vreo cale de a dovedi ca am consumat alcool dupa accident? sau sa se stabileasca exact ora la care am consumat? cum pot face acest lucru? se pot depunde contestatii la politie ori la tribunal? nu stiu nimic despre ce trebuie sa fac in continuare. nu am primit nici copie dupa procesul verbal.
Precizez ca am consumat alcool cam dupa 20-30 min de la accident.

Va multumesc pentru timp!
Cu stima, George
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
geocryss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 14:53, 14 Martie 2009
ok. am sa tin cont de ceea ce m`ati sfatuit. va multumesc mult pentru ajutor!
sanatate , si numai de bine
Art. 78. -
(1) Conducătorului de autovehicul sau tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile ori subcategoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
(2) În situaţia în care nu sunt respectate dispoziţiile alin. (1), se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.

Cu toate ca in momentul accidentului nu va aflati sub influenta alcoolului veti fi tratat ca o persoana in stare de ebrietate sau sub influenta alcoolului, in functie de rezultatul analizei sangelui.
Din mesajul Dvs lipsesc unele amanunte si din aceasta cauza cred ca exista posibilitatea demonstrarii ca accidentul s-a produs din vina celuilalt conducator auto. Dar...... aflandu-va in stare de ebrietate............ este mai greu, dar nu imposibil.
Angajati-va un avocat specializat in asemenea cazuri.
Numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire sorinmarius sorinmarius Salut. Anul trecut prin martie tatal meu a fost implicat intr-un accident,defapt o mica derapare dupa care a lovit zapada de pe marginea drumului.Incidentul ... (vezi toată discuția)
Cât poate dura cercetarea penală? polițistul mi-a zis ține dosarul cât vrea el Catainkiki Catainkiki Cat se tine un dosar penal la politie ? Politistul mi-a zis ca il tine cat vrea el .. Se poate face ceva ? Multumesc . (vezi toată discuția)
Accident rutier stephi stephi Un cetatean scoate masina neparcata bine (din parcarea blocului care este parte comuna cu banda 2 de circulatie a unui drum public) pt a o pozitiona pe un loc ... (vezi toată discuția)