avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ABUZ sau DREPTATE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ABUZ sau DREPTATE

Care este legea care da dreptul ca o asociatie de proprietari sa ceara facturile ENEL unui proprietar pe motiv ca valoarea la gaz metan s-a dublat pe perioada vara-iarna 2012 ?
Specific ca este un bloc cu 44 apt. si are incalzire RADET.
Nu e lege, dar conducerea asociatiei poate sa ceara unui locatar sa demonstreze ca s-a incalzit electric pe timp de iarna, asa cum presupun ca sustine acela, daca la caldura declara foarte mic consum.
Daca locatarul nu poate demonstra ca are o factura la energie electrica de o valoare care sa arate un consum de curent electric mai mare decat pe timp de vara, rezulta clar ca pentru incalzire a folosit aragazul sau vreo alta improvizatie.

Asta se intampla pentru ca in timpul iernii factura de gaze creste brusc de cateva ori in conditiile in care consumul de caldura se mentine la niste valori incredibil de mici, mai ales in unele apartamente. Nimeni nu sta sa tremure in casa daca are posibilitatea sa se incalzeasca pe spezele altora.

Problema este ca se doreste sa ne razboim noi intre noi. "Conducerea"sa se ocupe de partile comune si nu de aberatii. Electrica este parte privata, cu consumuri private, iar Distrigaz daca se plateste pausal, se subintelege ca este la comun,... de cei normali, de altii ...caruta rasturnata. Nimeni nu poate impune o plata in plus, indiferent de ce ce suspiciuni au.
Altii au 2-3 caini sau pisici in apartament si se plimba cu liftul pe banii altora. Altii fac plimbari pe la vecini, dar tot cu liftul. Acestia n-ar trebui si ei sa plateasca? Altii spala zi de zi, fierb rufe zi de zi, fac ciorbe si mancaruri zi de zi....Ce-ar fi ca asa zisa "conducere" sa perceapa "taxe" si acestora? Factura la gaze nu implica ca s-ar incalzi cineva cu ele, ci pretul care se modifica an de an, iar iarna gazul fiind importat are alt cost. Sa nu uitam ca cei ce sustin aceste "aberatii" sunt chiar cei care se incalzesc cu asa ceva, au caini, improvizatii la curent-gaze, vecini la alte etaje.
Mai bine sa ne vedem fiecare de ....ce este al nostru si sa intelega fiecare ca nu suntem vecini, avem familii separate, nu suntem legati cu nimic unii de altii, si suntem diferiti.
Cand e sa platim din buzunarul nostru ceea ce altii consuma in mod aberant pentru incalzire iarna, inchizandu-si caloriferele, ne intereseaza.
Gazele se importa si iarna si vara. Dar a creste factura de cateva ori, asta nu mai e fiert de mancare incontinuu, ci incalzire cu gaze de-a dreptul.

Daca omul se incalzeste cu caloriferul electric, nimeni nu are nimic cu el, poate sa-si tina si 10 calorifere in priza, daca il tin buzunarele si prizele.
Numai ca trebuie sa aiba o factura pe masura la curent electric, asa ca nu ar avea de ce sa se supere daca i se cere sa arate acea factura.
Cine se supara, e cu musca pe caciula si i se vede rau....!
Se observa ca nu aveti competenta necesara, aveti o ranchiuna pe cei ce stiu sa-si apere drepturile. Confundati pozitiile pe care le aveti in comitetul executiv din asociatie si va bateti cu pumnii in piept ca puteti cere orice.
Daca nu exista lege nu exista nici raspundere.
Referirea este ca exista calorifere functionabile dotate cu termostat si termometru, in tot blocul, nu exista debransari, este un bloc unde ponderea o detinem noi pensionarii.
Atata timp cat exista o suspiciune ca proprietarul care nu a consumat caldura minte, da, i se pot cere dovezi.
Asta pentru a-i apara pe ceilalti proprietari de unul dintre ei care le baga mana-n buzunar pe furis....
Nu administratorul se bate cu pumnii-n piept ca poate orice, ci cel care se stie cu musca pe caciula si stie ca o data aratata factura nu are cum justifica o minciuna.
Cine e cinstit, nu se cramponeaza de niste drepturi pe care isi inchipuie ca le are in detrimentul celorlalti si arata factura pentru a dovedi ca e cinstit.

Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Plata caldurii: caloriferele noi nu sunt inca montate! mihaiemil mihaiemil Buna ziua. Renovez apartamentul, actiune care a cuprins si demontarea si aruncarea caloriferelor vechi, deteriorate fizic. Am luat calorifere noi, am executat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)