avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Este legala stimularea posibililor colaboratori prin ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Este legala stimularea posibililor colaboratori prin comisioane daca aduc clienti?

De ceva timp am un cabinet individual de psihologie, specializat in psihologia transporturilor si psihologia muncii
Pentru inceput, pentru a patrunde pe piata si a atrage clienti (sau mai bine zis furnizori de clienti si anume instructori auto sau scoli de soferi), am luat legatura personal cu mai multe persoane din aceasta categorie si le-am propus o intelegere ca la fiecare client adus, ei sa primeasca un anume comision.
La un moment dat am mutat sediul cabinetului intr-o alta locatie decat cea initiala si atunci am considerat ca trebuie sa anunt acesti colaboratori sau eventuali colaboratori printr-un sms ca m-am mutat si sa le amintesc despre comisioanele de care acestia pot beneficia.
La cateva zile dupa ce am trimis acest sms, sunt sunat de o doamna (de asemenea "proprietara" de cabinet psihologic cu acelasi profil ca al meu) si facut in toate felurile pentru simplul fapt ca ofer comisioane si ca pentru asta o sa fiu reclamat la colegiul psihologilor si cate si mai cate, fapt ce contravine codului deontologic al psihologului si cred ca nu numai.
Tin sa precizez ca eu, am intocmit cu cei care colaborez contracte de comision, pentru comisioanele acordate, primind facturi fiscale.
Acum, am citit un proces verbal al unei sedinte desfasurate la filiala de care apartin a colegiului psihologilor din romania, unde se facea referire la un anume psiholog care ofera comisioane consistente si ca spatiul unde isi desfasoara activitatea este impropriu...
Ajutati-ma, va rog, cu orice sfat in legatura cu ce as putea intreprinde vis a vis de aceasta doamna...
Multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:13, 14 Martie 2009
Activitatea de psiholog este o profesie liberala, prin urmare puteti face reclama si plati comisioane diversilor colaboratori. Problema se pune atunci cand in statut vi se interzice acest lucru, dar chiar si asa modul in care ati procedat nu seamana deloc cu o reclama agresiva. Atentie la ,, moguli".
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Nu, nu exista nicaieri o prevedere care sa imi interzica acest lucru..
Si referitor la acea doamna, eu cred ca daca s-ar putea sa ramana singura in tot orasul si sa vina toata lumea la dumneaei, ar fi cel mai bine =D>

Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
Guy Forget, Alte profesii
E posibil sa existe o problema legata de deontologia profesiei dvs.
Eu cred ca esre intocmai ca la medici situatia cu deontologia.
Ar trebui studiata in amanunt situatia juridica cu privire la profesia dvs.
Cautati sa contactati si sa consultati un avocat din localitatea dvs sau din alta localitate prin mijloace de comunicare de la distanta.
E bine sa platiti consultanta juridica pt a se interesa care este situatia juridica.

avocat Claudiu Lascoschi
Cat timp exista contracte legale,chiar daca acest procedeu nu este deontologic,este legal.;)
EU nu am gasit nimic in codul deontologic al psihologului.
Daca vreti sa il consultati si dvs, urmati acest link, iar daca mi-a scapat mie ceva, va rog sa imi spuneti.
Multumesc.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Cabinet de avocatura...necunoscut? Avocat Liviu Samoila Avocat Liviu Samoila A auzit cineva vreodata de Cabinetul de avocatura "Cosmin Badea si avocatii" din Bucuresti?? Va deranjez cu o astfel de intrebare pentru ca anunturile de ... (vezi toată discuția)
Cabinet psiholog ally78 ally78 Buna seara! Sunt de profesie psiholog. Am acumulat ceva experienta in domeniu, deoarece lucrez in sistemul de stat, dar, visul meu cel mai mare este sa am ... (vezi toată discuția)
Evacuarea toleratului corinuta corinuta As dori sa aflu unde isi are sediul legal, unde as putea obtine mai multe informatii despre "evacuarea toleratului" nu evacuare asotului turbulent. De exemplu ... (vezi toată discuția)