Buna seara. Poate fi considerat ,,denunt calomnios,, impotriva persoanei reclamante care prin mentionarea in Motivarea actiunii de divort si sustinerea in fata Instantei de judecata a unor fapte prev de c.pen., dar fara ca aceste fapte sa fi existat sau sa existe vreo proba in acest sens.?
Daca nu, atunci care ar fi masura legala impotriva declaratiilor respective?
Instanta investita sa judece actiunea de divort se pronunta asupra motivelor ce duc la desfacerea casatoriei si nu asupra savarsirii unei eventuale infractiuni,daca ar fi existat plangeri penale formulate impotriva dvs in mod mincinos (plangeri formulate la politie sau parchet) se putea discuta despre savarsirea infractiunii de denunt calomnios.
cu voia dvs reformulez. Cum poate fi sanctionata persoana care in fata instantei de judecata ,prezinta in Motivarea de divort fapte nereale, unele din ele prev de c.pen. Nu sunt inaintate nici o proba,in dovedirea celor afirmate.....dar fiind posibil ca influenta instanta de judecata.
Afirmaţiille făcute în faţa instanţei civile nu pot întruni cerinţele infracţiunii de denunţare calomnioasă.Pentru a exista această infracţiune , afirmaţiile trebuie făcute într-o plângere sau denunţ.
Probabil că instanţa civilă nu va ţine cont de nişte afirmaţii nedovedite, şi nici nu va putea fi influenţată de acestea .