avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea unui inscris care nu iti apartine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea unui inscris care nu iti apartine

Buna seara!
Daca o persoana depune in instanta un inscris oficial al procuraturii care nu ii este adresat, sub ce incidenta intra? Mai exact, in cadrul unui proces de daune morale, un individ a depus ca dovada a sicanarii un raspuns al procuraturii prin care se ia act de renuntarea plangerii. Mentionez ca plangerea nu fusese facuta impotriva acestui individ ci impotriva altcuiva (prieten cu acesta), iar instanta, in hotararea luata, a tinut cont si de acest lucru! Sub ce incidenta a codului penal intra folosirea (inducerea in eroare a instantei) unui act care nu-ti este adresat?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:03, 19 Iunie 2019
De ce ar fi inducere in eroare a instantei? Ca judecatorul era analfabet sau ce?
Multumesc pentru mesaj dar intrebarea era alta!
Trebuie sa existe un motiv ca sa fie infractiune. Din ce ati scris nu reiese un astfel de motiv. Poate ca este unul, dar nu reiese.
Motivul este conform spuselor lui ca, il sicanez, ca il denigrez, iar apoi, imi “retrag” plangerea!
Daca la un proces de divort as spune ca nevasta-mea a comis adulter cu un martian, e problema judecatorului daca ma crede sau nu. Partea adversa poate contesta veridicitatea informatiei. Avocatul nu e platit sa stea ca mortu-n papusoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere solutii netrimitere in judecata Mirrella P. Mirrella P. O persoana a depus doua plangeri penale mincinoase impotriva mea. Au fost clasate de Parchet, urmand toate etaptele (procuror, prim-procuror), persoana in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva organului de urmarire penala chris_d chris_d Buna ziua, imi poate cineva explica: Daca faci o plangere penala impotriva unui politist sau organ de urmarire penala, ca a intocmit un act gresit, ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin infiintarea popririi pe contul de salariu ditfloris ditfloris buna seara! am fost instiintat de banca unde am cardul de salariu ca acesta a fost blocat in urma actiunii unui executor judecatoresc. mergand la executor am ... (vezi toată discuția)