avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere solutii netrimitere in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere solutii netrimitere in judecata

O persoana a depus doua plangeri penale mincinoase impotriva mea. Au fost clasate de Parchet, urmand toate etaptele (procuror, prim-procuror), persoana in cauza a depus plangere la judecatorie potrivit art. 340 C.p.p, i s-a respins. Am primit imediat acasa Comunicare Incheiere Finala (dezinvestire) cu o copie dupa minuta incheierii penale. Ma intereseaza daca se da o motivare si in cat timp se da o motivare in astfel de dosare, in ce context? Eu am depus impotriva persoanei in cauza plangere la Politie pentru inducere in eroare a organelor judiciare si normal ca o motivare inclusiv a instantei de judecata m-ar avantaja enorm, in sensul de a demonstra ca plangerile petentului au fost depuse in mod mincinos impotriva mea. Deci intrebare: EXISTA O MOTIVARE A INSTANTEI IN PLANGERILE IMPOTRIVA ORDONANTELOR PARCHETULUI DE CLASARE DUPA JUDECARE SI DACA DA, CAM IN CAT TIMP SE REDACTEAZA O ASTFEL DE MOTIVARE.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 19:42, 15 Aprilie 2016
Hotărârile instantelor se motivează.

Durata redactării poate fi destul de mare.
Invocați în fața organelor de cercetare penală faptul respingerii plângerii formulate împotriva dvs și, după comunicarea soluției motivate, depuneți-o la Parchet sau la instanță, după caz.
Doar probele cf. art. 97 din CPP sunt probe in plangerea penala, nu si solutiile organelor judiciare. Daca n-aveti probe contrarii nu aveti cum sa dovediti Inducerea in eroare a organelor judiciare, doar beneficiati de prezumtia de nevinovatie. Aveti grija sa n-aiba partea adversa probe, ca poate face plangere de Inducerea in eroare a organelor juciare, impotriva plangerii de Inducerea in eroare a organelor judiciare :D
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)