O persoana a depus doua plangeri penale mincinoase impotriva mea. Au fost clasate de Parchet, urmand toate etaptele (procuror, prim-procuror), persoana in cauza a depus plangere la judecatorie potrivit art. 340 C.p.p, i s-a respins. Am primit imediat acasa Comunicare Incheiere Finala (dezinvestire) cu o copie dupa minuta incheierii penale. Ma intereseaza daca se da o motivare si in cat timp se da o motivare in astfel de dosare, in ce context? Eu am depus impotriva persoanei in cauza plangere la Politie pentru inducere in eroare a organelor judiciare si normal ca o motivare inclusiv a instantei de judecata m-ar avantaja enorm, in sensul de a demonstra ca plangerile petentului au fost depuse in mod mincinos impotriva mea. Deci intrebare: EXISTA O MOTIVARE A INSTANTEI IN PLANGERILE IMPOTRIVA ORDONANTELOR PARCHETULUI DE CLASARE DUPA JUDECARE SI DACA DA, CAM IN CAT TIMP SE REDACTEAZA O ASTFEL DE MOTIVARE.
Invocați în fața organelor de cercetare penală faptul respingerii plângerii formulate împotriva dvs și, după comunicarea soluției motivate, depuneți-o la Parchet sau la instanță, după caz.
Doar probele cf. art. 97 din CPP sunt probe in plangerea penala, nu si solutiile organelor judiciare. Daca n-aveti probe contrarii nu aveti cum sa dovediti Inducerea in eroare a organelor judiciare, doar beneficiati de prezumtia de nevinovatie. Aveti grija sa n-aiba partea adversa probe, ca poate face plangere de Inducerea in eroare a organelor juciare, impotriva plangerii de Inducerea in eroare a organelor judiciare :D
Ordonanta de clasare
laur2013
in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)