avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa personala se trece la calculul intretinerii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa personala se trece la calculul intretinerii?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
- in blocul meu, s-a votat un nou comitet, din care fac si eu parte. Am ramas cu niste probleme nerezolvate, pe care nu stim sa le rezolvam.
- un vecin a avut la intretinere, pana in luna noiembrie, 101 m la spatiu pt calcularea intretinerii .
- presedinta As. de Pr. a modificat suprafata la 107 m, sustinand ca, boxa pe care o detine proprietarul (la subsolul blocului, neincalzita) face parte din suprafata corecta pt calculul intretinerii. Cei 107 m2 sunt cf. fisei cadastrale unde este trecuta si boxa (6 m2), apoi balconul (2 m2).
-proprietarul a facut o cerere in care cere :revenirea la suprafata veche si recalcularea intretinerii pe lunile respective.
Am studiat si legea 230 si legea locuintei, dar NU e trecut cuvantul “boxa” nici la sup.utila, nici la cea construita. Cum este corect???
Daca boxa nu face parte din sup.utila ar insemna ca si altor proprietari li s-a calculat gresit intretinerea. Este legal sa se recalculeze? Pe ce perioada? Care este baza legala?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:21, 1 Iulie 2013
Recalcularea tine de decizia pe care doriti sa o luati. Ceea ce e de facut in mod cert, este ca intretinerea sa fie calculata la suprafata utila a apartamentului fara anexe, intre care este balconul, logia, boxe etc.

Deci refaceti calculul suprafetelor, dar chestiunea cu recalcularea este pur chestiune de decizie interna.
Ma gandesc, este o parere personala, sa nu deschideti cutia Pandorei cu aceasta recalculare pentru ca va veti casuna numai necazuri. Toata lumea va fi nemultumita.
La urma urmei ceea ce s-a calculat, nu a fost contestat, a fost semnat de un alt presedinte si acceptat de alt comitet sa ramana cum a fost si indreptati aceasta nedreptate de acum incolo.
Multumesc pentru promtitudine. Suprafata utila este cea trecuta in contractul de vanzare-cumparare?
Da, vedeti sa scoateti, daca nu e scoasa, suprafata balcoanelor, logiilor. Orientati-va dupa contractele celorlalti vecini cu apartamente similare.
armeneasca a scris:
Suprafata utila este cea trecuta in contractul de vanzare-cumparare?

Uneori da, alteori nu!
Actele de vanzare cumparare au fost intocmite la date diferite, de notari diferiti, cu schite intocmite de cadastristi diferiti s.a.m.d. In multe acte de proprietate apar inscrise suprafete utile diferite chiar daca acestea sunt exact la fel situate unul deasupra celuilalt, fara absolut nici o diferenta intre ele in realitate.
Dar atunci cand omul a cumparat, cineva a intocmit aceste acte fara a verifica atent, fara a compara cu cei de sus sau de jos...
Asa ca nu intotdeauna suprafetele trecute in actele de proprietate sunt si reale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)