avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta mostenire

O femeie de nationalitate germana X cu o mostenire mare se casatoreste undeva in perioada primului razboi mondial cu un domn de nationalitate romana Y, ofiter/colonel cu o avere destul de mare avand tot felul de indemnizatii, solde, s.a.m.d.
Domnul Y ar fi investit o mare parte din avere in Romania (blocuri,case,etc)
Din aceasta casatorie, au rezultat 3 copii, din care 2 au murit de mici, iar celalalt are la randul lui 1 copil (XY).

Dupa moartea domnului Y, doamna X se recasatoreste cu un domn Z, de nationalitate romana, care vine in aceasta casatorie cu 3 copii (3Z). Doamna X neavand cunostinte mari de limba romana, cumva domnul Z ar fi facut actele incat sa preia din imobile si alte bunuri.

Din casatorie doamnei X cu domnul Z, au rezultat 2 copii (XZ).

In momentul de fata, copilul din prima casatorie (XY) a dat in judecata verisoara/verisorii (XZ) pentru a fi recunoscut ca mostenitor a primei casatorii dintre X si Y. Raspunsul primit dupa judecata pe fond, persoana pe care a dato in judecata nu are calitate procesuala activa.

Ce poate face domnul XY pentru a fi recunoscut ca mostenitor si sa aiba parte si de avere?

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament barbarian1 barbarian1 Buna ziua. Vreau sa va expun succint un caz: Domnul X se casatoreste si are un copil. Apoi, domnul x divorteaza si se casatoreste cu doamna y care avea, ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral - cota majorata??? anylord anylord Buna dimineata! va rog sa ma ajutati cu o speta. Doamna X in 1950 are un copil din flori cu Y. Prin anii 1960 se casatoreste cu Z, cu care construieste o casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire legala millil millil X(femeia) si Y se casatoresc si se naste un copil din casatorie (p). X si Y divorteaza, iar X se recasatoreste cu Z. Din casatorie se nasc 2 copii: q si r. ... (vezi toată discuția)