avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire legala

X(femeia) si Y se casatoresc si se naste un copil din casatorie (p). X si Y divorteaza, iar X se recasatoreste cu Z. Din casatorie se nasc 2 copii: q si r. Z decedeaza. Cum se vor impartii terenurile lui Z intre copiii p,r,q, daca q renunta la dreptul sau de mostenire? Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:17, 14 Martie 2012
vor avea dreptul de a mosteni dupa Z: sotia supravituitoare X si copilul r.
In primul rand p nu are vocatie succesorala la mostenirea lui Z, nefiind copil firesc sau adoptat al lui Z. Mostenirea lui Z se va imparti intre X si copii r si q. Daca q renunta la mostenirea lui Z aceasta mostenire se va imparti intre X si r. La decesul lui X vor veni cei trei copii pentru ca sunt copii firesti ai acesteia.
La mostenirea lui Z vin X, q și r. Daca q renunta la mostenire, inseamna ca X primeste 1/4 iar r 3/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, unul dintre copii este adoptat Clopot Clopot Buna ziua! Trebuie sa rezolv o speta si nu-mi sunt clare cateva elemente. Doi soti, P si R au avut impreuna doi copii, G, respectiv B. Cei doi divorteaza. P ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament barbarian1 barbarian1 Buna ziua. Vreau sa va expun succint un caz: Domnul X se casatoreste si are un copil. Apoi, domnul x divorteaza si se casatoreste cu doamna y care avea, ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj - mostenire sarahlungulescu sarahlungulescu avem \\"x\\",\\"y\' si \\"z\\"; \\"x\\" si \\"y\\" au fost casatoriti si au divortat.In urma divortului au ramas 2 copii majori si un partaj ... (vezi toată discuția)