avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, unul dintre copii este adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, unul dintre copii este adoptat

Buna ziua!
Trebuie sa rezolv o speta si nu-mi sunt clare cateva elemente. Doi soti, P si R au avut impreuna doi copii, G, respectiv B. Cei doi divorteaza. P se recasatoreste iar actualul sot, X il adopta pe G cu efecte efecte depline. Se recasatoreste si R cu Y iar celalalt copil, B, ramane in grija acestuia. G decedeaza si trebuie sa stabilesc cotele parti. Intrebarea mea este: B este frate bun cu de cuius din moment ce acesta din urma a fost adoptat de catre sotul mamei sale?
Va multumesc frumos!:(
Cel mai recent răspuns: Clopot , utilizator 19:41, 11 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Da, adopția s-a făcut sub imperiul Codului familiei de aceea am precizat efecte depline. M-am lămurit acum. Sunt frați după mamă. Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul și timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire legala millil millil X(femeia) si Y se casatoresc si se naste un copil din casatorie (p). X si Y divorteaza, iar X se recasatoreste cu Z. Din casatorie se nasc 2 copii: q si r. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de mostenire NinelM NinelM A(Costache(Toma) Marin ) + B(Leanca) aveau mai multe proprientati printe care teren 800mp C(Toma Ion) - copilul lui A+B A+B da lui C(Toma Ion) prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii casatorii diferite Sekler Sekler Mama din prima casatorie are doi copii C1 si C2. Divorteaza si se recasatoreste rezultand alti doi copii C3 si C4. In timpul celei de a doua casatorii sotii ... (vezi toată discuția)