avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenire

A(Costache(Toma) Marin ) + B(Leanca) aveau mai multe proprientati printe care teren 800mp

C(Toma Ion) - copilul lui A+B

A+B da lui C(Toma Ion) prin contract de vanzare cumparare terenul de 800mp

C(Toma Ion) se casatoreste cu D(Ecaterina), construiesc o casa pe teren si au un copil E(Toma Anton)

D(Ecaterina) - decedeaza la varsta de doi ani ai lui E(Toma Anton)

C(Toma Ion) se recasatoreste cu F(Toma Dumitra - care nu mai are copii) si nici nu mai fac altii.
singurul copil fiind E(Toma Anton)

C(Toma Ion) - decedeaza in 2004

F(Toma Dumitra) are sora X(Tudora) si Y(frate)

X(Tudora) - decedeaza in 2011 - raman copii X1+X2+X3+X4(copiii)
Y(Fratele) - Are copii, in rest nu stim nimic

F(Toma Dumitra) - decedeaza in 2014

Intrebarea e daca E(Toma Anton) este unic mostenitor? Sau X si Y sau descendentii au cota parte?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:21, 17 Iunie 2015
E este unic mostenitor pentru terenul tatalui sau (care era numai pe numele tatalui) si pe casa construita de parintii sai, C si D.
X si Y nu au nici cea mai mica calitate in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune wolly wolly Buna ziua! Bunicul meu a avut 4 copii, [b]a,b,c,d.[/b] In 1983 fiul [b]c [/b]decedeaza, in 1986 se stinge si bunicul.In 1990[b] a,b si d[/b] (fara urmasii lui ... (vezi toată discuția)
Apogeul neatentiei in justitia romana? alexluchi30 alexluchi30 PARTAJ JUDICIAR. X si Y,sot si sotie. In 2011 decedeaza sotia iar in 2012 sotul. Nu au parinti in viata si nici copii,deci raman mostenitori fratii si ... (vezi toată discuția)