avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apogeul neatentiei in justitia romana?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apogeul neatentiei in justitia romana?

PARTAJ JUDICIAR. X si Y,sot si sotie. In 2011 decedeaza sotia iar in 2012 sotul. Nu au parinti in viata si nici copii,deci raman mostenitori fratii si surorile defunctiilor sau copiii acestora. Y are 3 surori si un frate A,B,C,D, X are si el 2 surori E si F. B,C, si D renunta la mostenire inainte ca X (sotul) sa decedeze. La inceputul anului 2013 se introduce in instanta de catre A actiunea iesirii din indiviziune. Proces pe parcursul caruia surorile din partea X renunta si ele la mostenire . A avand venituri foarte mici,a introdus si o cerere de ajutor judiciar. Ce hotaraste instanta : Se anuleaza cererea de iesire din indiviziune, se acorda ajutorul judiciar, si obliga reclamantul sa plateasca taxa ce a fost injumatatita datorita ajutorului judiciar acordat. Oameni buni,realizati ce a hotarat instanta?!?! Anuleza cererea iesirii din indiviziune dar in acelasi timp impune plata taxei ce reprezinta taxa mostenirii in cauza,automat platind aceasta taxa reclamantul este recunoscut ca mostenitor, dar cu toate acestea el nu va fi mostenitor deoarece i-a fost respinsa ( anulata ) cererea. Asadar si prin urmare instanta nu l-a scos pe A din indiviziune dar in acelasi timp ii impune sa plateasca taxa pe valoarea mostenirii??????????????????#-o:O:O
Cel mai recent răspuns: alexluchi30 , utilizator 15:22, 16 Ianuarie 2014
Am postat acest subiect in ideea ca poate exista cineva cu pregatire in domeniu care sa-mi spuna daca ma insel sau chiar este o mare prostie din partea instantei. Va multumesc.
Calm si....in APEL sau RECUURS la veti clarifica!
Da corect. Si de ce trebuie sa pierdem noi timp si bani din cauza unor incompetenti? Aaaaa,scuze : 'Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul'. PUNCT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ieŞire din indiviziune cerere ajutor public judiciar maria1956 maria1956 Buna seara ,sora mea a decedat fara a avea sot sau copii.Suntem zece rude din care 4frati -5nepoti si 1cumnata. Unul din frati a depus la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Mirela3 Mirela3 Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant. Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune marusca marusca Pe titlu de proprietate scrie asa: tata impreuna cu cei 3 frati au o suprafata de teren ca mostenitori ai tatalui lor. Doar un unchi mai este in viata,tatal si ... (vezi toată discuția)