avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Pe titlu de proprietate scrie asa: tata impreuna cu cei 3 frati au o suprafata de teren ca mostenitori ai tatalui lor. Doar un unchi mai este in viata,tatal si celilati 2 frati ai lui sint decedati .Ma sunat verisoara mea sa dezbatem succesiunea si sa facem iesirea din indiviziune in instanta. Au fost la notariat sa se intereseze de procedura dar cum verii nu se inteleg intre ei ,verisoara mea vrea sa mergem in instanta. Eu merg oriunde voi fi citata,deci nu de mine depinde daca au hotarit o parte din veri ca e mai bine in instanta .As vrea sa stiu ce taxe se platesc la instanta .Si cine e obligat sa avanseze cheltuielile. Ce se intimpla in situatia in care 2 veri sint in strainatate.Vor fi citati dar nu pot veni. Vor fi obligati sa mandateze pe cineva? Pentru ca nu cred ca se va judeca in lipsa lor.Cum se calculeaza taxele de demarere a procesului?
Cel mai recent răspuns: marusca , utilizator 16:04, 30 Septembrie 2014
Regula este ca reclamantul sa plateasca taxele de timbru.
Partile domiciliate in strainatate, vor fi citate la domiciliul lor din strainatate.
Important este ca procedura de citare sa fie corect indeplinita, nu are importanta daca acestia se vor prezenta sau nu la proces. Este optiunea lor!
deci, se va judeca procesul, chiar daca ei nu se prezinta, dar procedura de citare a fost indeplinita.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru ajutor.Totusi mai am o intrebare.
Am inteles ca daca verisoara va deschide procesul ea va plati taxele urmind ca noi ceilati mostenitori sa-i dam banii la sfirsitul procesului
.Ea vrea sa fim amindoua reclamante dar in situatia in care depunem actiunea si ea va plati jumatate din suma totala de taxe iar eu nu fac rost de bani pina la inceperea procesului ce se va intimpla.?
Si a doua intrebare:in situatia in care doar ea va fi reclamanta si eu alaturi de verii mei piritii cind va trebui pe parcursul procesului sa platim aceste taxe ?
Mentionez ca vom dezbate succesiunea dupa tatii nostri si vom solicita iesirea din indiviziune.
Era obligatorie citarea mostenitorilor intii la notariat? Si apoi ne adresam instantei?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Refuz succesiune lilid lilid Buna seara, Mama mea doreste sa deschida succesiunea dupa tata (decedat cu 10 ani in urma). Mostenitori 4 mostenitori (eu, sora, fratele si mama). Eu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabriela42 gabriela42 in urma deceselor socrilor mei care au 8 copii a ramas o casa si nu stiu exact ce suprafata de pamant. dupa deces fratii s-au pus de comun acord verbal ca in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti divortati tamara_flor47 tamara_flor47 Buna ziua,as dori si eu un raspuns cu privire la dezbaterea unei succesiuni.Parintii mei au divortat acum 23 ani,eu si sora mea ramanand in grija mamei,de a ... (vezi toată discuția)