Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant.
Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei (sa o numim sora X), decedata cu mult inainte de 1991; O sora a mamei, decedata in 2006 (sa o numim Sora Y) (in urma ei au ramas 2 copii).
Dupa obtinerea titlului, printr-o intelegere verbal, mama i-a dat drept sa lucreze pamantul si sa ia toate produsele unui frate al ei. Fratele ei a murit anul trecut, in urma lui ramanand 2 copii.
Deoarece conform intelegerii cu fratele ei mama nu lua nimic dupa acest pamant, impozitul a fost platit de fratele ei. Anul acesta, mama a primit somatie sa plateasca impozitul.
Deoarece mama are 82 ani si traieste la oras, ea doreste sa vanda pamantul.
Cei trei copii ai primei surori a mamei (X) nu doresc sa imparta pamantul.
Pe titlul de proprietate este inscrisa suprafata la capitolul teren agricol si la capitolul vii
Care este procedura judecatoreasca pentru ca mama si cei 2 copii mostenitori ai surorii Y sa poata iesi din indiviziune si sa poata vinde sau arenda pamantul?
Procedura de iesire din indiviziune se face prin instanta. In prima parte ati spus ca mama si copiii unei surori (X) sunt proprietari pe titlu.
Mama si copiii lui Y nu pot fi indiviziune atat timp cat Y nu este trecuta in titlu de proprietate !!!!
In familia mamei au fost 3 surori si un frate. Sora cea mare a murit mult inainte de 1989 si a avut 3 copii care sut trecuti pe titlu. Sora cea mica este trecuta pe titlu, a murit in 2005 si a lasat 2 copii ca mostenitori. Fratele mamei nu a cerut si nu a fost trecut pe actul de proprietate. Mama si mostenitorii surorii mai mici vor sa iasa din indiviziune.
Mostenire
DianaMP
Povestea noasta este un pic mai complicata si as dori sa ma lamureasca si pe mn cineva.
Bunicul meu a avut 4 copii,3 fete si un baiat ( tatal meu ) carora ... (vezi toată discuția)