Povestea noasta este un pic mai complicata si as dori sa ma lamureasca si pe mn cineva.
Bunicul meu a avut 4 copii,3 fete si un baiat ( tatal meu ) carora le.a lasat mostenire Cate 5 h de pamant fiecaruia.Tatal meu a locuit cu el si se spune ca I.ar fi lasat prin testament imobilului in care locuim(desi nu detinem nici un document ).Tatal meu a murit cand eu eram un copil si s.a bagat taxa de succesiune in care s.a impartit casa intre mine ,Sora mea si mama(sotia defunctului).In perioada comunismului ni s.a luat pamant ,iar dupa aceasta perioada a aparut in anul 1991 acea lege prin care puteai sa.ti redobandesti dreptul de proprietate (legea lupu).Eu si 2 dintre surorile tatalui meu am facut acea cerere si am primit pamantul inapoi ( Sora mea a refuzat sa faca cerere ).Am primit un titlu de proprietate pe care apare numele meu si al color doua surori ale tatalui.Pe acel titlu de proprietate apare si casa.Problema este in felul urmator,una dintre matusi a murit si nu are copii,cealalta a murit si are un copil.Cea care cere drepturi acum este sora mea ,care vrea drepturi la imobil,pamantul care figureaza pe titlu de proprietate ca fiind al meu si la cel al matusi fara copii.Intrebari:
-Ce drepturi are sora mea?
-Se poate ataca acel titlu de proprietate?
-Ea si.a pierdut drepturi de proprietate nefacand acea cerere de recuperate a proprietatii in anul 1991?
-Cine are dreptul de proprietate al imobilului?
buna seara,
1 averea matusii decedata fara copii si fara sot se imparte intre fratii ei (fie cei care traiesc fie cei decedati la care copii vin prin reprezentare)
2. Chiar daca nu a semnat acea cerere din anii 90 , 91 si celelalte, are dreptul la mostenire de pe urma tatalui.
3. din cate inteleg de pe urma tatalui dumneavoastra s-a dezbatut succesiunea succesori fiind dumneavoastra, sora si mama.
Atunci cum sa nu aiba drept sora la mostenire?
4 sora are acelesi drepturi ca si dumneavoastra atat la casa cat si la pamant chiar daca e trecuta sau nu pe titlu.
Va multumesc mult! Problema mea nu este aceea ca trebuie sa.i dau surorii mele dreptul care i se cuvine,ci aceea sa nu fiu nevoita sa le dau si verilor primari.
As mai acea o intrebare daca sora mea nu este de acord cu ceea ce ii ofer si am ajunge la judecata ar conta la dosar faptul ca eu mi.am ingrijit mama,am investit in casa ,ca era darapanata,am platit taxe si impozite,am mai si construit in plus.? Multumesc
Da, ar conta.
Dar, problema este ca aceste cheltuieli facute de dvs. pot fi interpretate ca fiind un drept de creanta (intr-o opinie).
Alte opinii sunt in sensul ca aceste cheltuieli pot face parte dintr-un pasiv succesoral, pe care sunteti indreptatit sa il solicitati prin diminuarea contravalorii cotelor ce revin celorlalti mostenitori si marirea contravalorii cotei ce va revine, direct proportional cu aceste cheltuieli facute.