sa incep prin a explica mai bine speta.Tatal meu a murit in 2005 si nu a reusit sa dezbata mostenirea dupa parintii sai decedati, el mai avand o sora.acum dupa 5 ani de la moartea lui, eu si cu sora mea ne-am gandit sa mergem in localitatea sa natala sa vedem ce drepturi are/Acolo am gasit un titlu un proprietate doar pe numele surorii sale, cu toate ca el facuse cerere in 2001 sa fie trecut si el in titlu de proprietate si ni s-a spus ca s-a dat o hotarare de consiliu prin care sa fie trecut in titlu, numai ca acest lucru nu s-a mai facut la momentul respectiv, motivul impus fiind ca tata nu s-a mai prezentat(cu toate ca asta era datoria consiliului local).Un alt lucru pe care l-am aflat acum e ca sora tatalui a vandut niste loturi de pamant inscrise in titlul de proprietate.intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1)putea sora tatalui sa vanda acele loturi fara mine si sora mea ca mostenitoare?
2)ce cale legala putem urma?
3)este obligatorie dezbaterea succesiunii dupa tatal meu intre mine si sora mea pt a ne inscrie in titlul de proprietate alaturi de sora tatalui nostru?
Cateva precizari pentru dvs.:
1. Nu are nici o legatura dezbaterea succesiunii cu eliberarea titlului de proprietate.
2. Punerea in posesie si eliberarea Titlurilor de propietate nu este de competenta consiliului local, ci a comisiei locale, respectiv judetene de aplicare a legilor fondului funciar.
Daca am inteles eu bine, urmare a reconstituirii dreptului de proprietate dupa bunicii dumneavoastra s-a eliberat un titlu de proprietate in care nu sunt trecuti toti mostenitorii in drept, numai matusa dvs., nu si tatal dvs, precum si alti copii sau, acestia fiind decedati, alti descendenti, daca bunicii dvs. au avut.
Solutia este anularea titlului de proprietate emis. Cea mai simpla cale este solicitarea unei audiente prefectului judetului, la care va participa si seful comisiei judetene, prin care relatati modul de emiterea a titlului de proprietate si sa solicitati anularea lui.
Mai trebuie sa stiti ca, daca matusa dvs. a vandut in mod legal terenul (sa fie legal transferul de proprietate trebuia sa intabule terenul din titlu) acest fapt inseamna ca anularea titlului se poate face numai prin intermediul instantei de judecata.
Vedeti cat teren va revine si daca merita efortul financiar sa deschideti o actiune in justitie.
pai asta vrem sa si facem sa incepem actiunea in instanta este un pamant valoros, insa am inteles ca un proces poate dura si cativa ani.
ceea ce nu am inteles ft bine, ni s-a spus sa facem succesiunea eu si cu sora mea la ce serveste in aceasta speta pentru ca nu am vrea sa mai cheltuim niste bani si cu asta.
Titlu de proprietate
magico
Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)