avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am fost chemata la succesiune de sora tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am fost chemata la succesiune de sora tatalui decedat. Cum procedez?

Tatal meu a decedat in 2008. Impreuna cu sora sa au avut un teren arabil mostenire de la parinti. Eu am facut succesiunea, fiind singurul mostenitor al parintilor mei pe apartamentul pe care il au in Bucuresti, dupa moartea tatalui. Bunica traia, iar ei semnasera amandoi ca-i cedeaza ei tot ce aveau bunicii, urmand ca dupa moartea ei, tatal meu si sora sa imparta mostenirea de la bunici. In 2010 bunica a decedat si a ramas acest teren, pentru tata si pentru sora lui. Acum am aflat ca in urma cu doua saptamani sora tatalui meu a vandut acest teren. Am vorbit cu persoana careia i l-a vandut si am inteles ca s-a facut totul prin judecatoria locala.
Se poate asa ceva? Nu mi-a trimis nimeni nici o instiintare sa ma prezint undeva ca se dezbate mostenirea bunicii.
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: m1rcea , utilizator 12:08, 24 Iunie 2014
Cereti nulitatea contractului de v-c pe care la incheiat sora cu terta persoana,motivand ca nu s-a dezbatut succesiunea bunicii,unde aveati dreptul prin urcand in locul tatalui.
Persoana respectiva, pe care nu am cunoscut-o pana acum, mi-a spus ca sora avea titlul de proprietate pe teren. Eu am aflat de acest teren in urma cu 3 saptamani, pana sa faca aceste acte, cand ea m-a sunat sa merg de urgenta a doua zi sa-i semnez ca-i cedez partea tatalui meu. Nu am fost de acord. Prin urmare cum a reusit sa faca aceste acte?
Cu complicitatea cui? A primariei locale?
Ce-mi spuneti dvs. este sa merg la aceeasi judecatorie si sa cer anularea acelui contract?
Trebuie sa descoperiti unde s-a dezbatut succesiunea si sa atacati in instanta atat contractul de v-c al terenului cat si certificatul de mostenitor emis in care apare doar matusa dvs. ca mostenitoare. Dvs. trebuia sa veniti la mostenire prin reprezentarea tatalui predecedat. Totusi, au trecut 4 ani de la deces si era bine sa fi acceptat mostenirea in termen.
Se poate sa fi dezbatut succesiunea direct la judecatorie sau se face obligatoriu la notar? Va intreb pentru ca sunt doar doi notari in zona, iar unul dintre ei este chiar din comuna cu sora tatalui. Exista posibilitatea sa refuze sa-mi spuna daca s-au facut actele prin notariatul sau? Cum pot afla in acest caz?
din ce spuneți, legal, mătușa dumneavoastră nu a vândut nimic. până nu vedeți un act oficial, sunt doar povești. dacă ar fi vândut ceva, nu ar mai fi avut nevoie (acum) de semnătura dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Mostenitor fara mostenire!!! ancabratu ancabratu Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Bunicii de pe mama au murit,astfel mama mea si sora ei au dreptul de mostenire. Mama mea e plecata in Italia si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 23 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)