avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare care sa tina loc de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare care sa tina loc de act autentic

buna ziua
am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa.
bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha.
sora lui a decedat acum 23 ani.
bunicul a decedat si eu am dezbatut succesiunea ca unic mostenitor dupa el.
la cateva luni ma da in judecata o persoana care zice ca printr-un act de mana ia fost vandut terenul in 1994 de catre sora bunicului meu.
adica matusa mea decedata iar fii vandut tatalui lui acel teren.
eu depun intampinare cu exceptii, totul ca la carte, si in care ma si inscriu in fals, pentru ca stiam ca este un fals.
el aduce 2 martorii, unu care se zice ca a fost prezent la intocmire si altul care a fost prezent la intocmire cu o zi inainte.
amandoi martorii declara ca nu au semnat acel inscris de mana.
eu le-am facut sesizare penala pentru mai multe infractiunii penale.
chipurile amandoi se jura cu mana pe lumanare si pe biblie ca cumparatorul iar fii dat banii matusii mele , si sar fii incheiat un alt inscris care nu mai este.
cum neavand incredere in judecatorii,in justie am cam 50 % , solicit sa mi se dea audio de la termene, nu incheierile .
intrebarile sunt:
- dupa cum bine se stie cand prezinti un act raspunzi pentru el, si in consecinta te faci vinovat de mai multe infractiunii penale, adica ca matusa mea nu a semnat acel inscris de mana
- a doua intrebare martorii sustin ca sa primit banii, dar nu exista nici un inscris, amandoi martorii au beneficiat de la primarie de sume de la ANRP, si este cuvantul lor impotriva matusii mele care a decedat acum 23 de ani.
- a treia intrebare cand sau audiat martorii,eu nu am fost de fata, si nici nu mi sa mai permis audierea lui; primul martor care se zice ca a fost prezent a declarat ca el nu a semnat actul cand traia matusa mea si a fost semnat ulterior, iar judecatorul " marinimos din fire" declara grefierei sa scrie ca a fost prezent.
in consecinta cum eu nu suport coruptii :
am facut sesizare penala la Inspectia Judiciara si urmeaza sa ii fac si la dna pentru: trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. - judecatorului
reclamantului baiatul asa zisului cumparatori sesizare penala pentru mai multe infractiuni penale,
avocatului la Consiliului Barou care cu buna stiinta stia ca este un fals si la dna pentru favorizarea făptuitorului, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals,
- a patra intrebare sunt pasibil ca sa ii platesc suma aceasta de bani pe care se presupune ca matusa mea ar fii incasat-o, stiindu-se ca nu exista nici un inscris si valoarea depaseste a terenurilor de 12 000 ron.
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
sile2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:26, 21 Martie 2017
Regret, eu nu am vazut care sunt intrebarile efective, nu am inteles macar una. Poate reveniti sa le reformulati.
In prezent dvs aveti un act de proprietate pe acel teren, respectiv certificatul de mostenitor.
Cand ati dezbatut mostenirea dupa tatal dvs (la notar presupun) vi s-a soicitat un certificat de atestare fiscala cum ca a fost platit impozitul. De asemenea, vi s-a cerut o adeverinta de la Registrul Agricol, cum ca terenul este pe rolul agricol al tatalui dvs.
Deci aveti un act oficial de proprietate, platiti impozitul pe acel teren, figurati cu el in evidentele fiscale si agricole ale Primariei, puteti intocmi o documentatie cadastrala si sa intabulati dreptul de proprietate asupra terenului la Cartea Funciara (operatiunea este opozabila tertilor).
Pe de alta parte, in cazul asa-zisului cumparator: nu exista inscris, nu a fost semnat de martori, martorii o dau colt in colt, ba ca au fost, ba ca au fost, dar nu atunci, ci cu o zi inainte , "cumparatorul" nu si l-a trecut la rolul agricol si fiscal, deci nu exista nici o dovada ca l-a stapanit, ca sa poata invoca in instanta posesia indelungata.
Deci....de ce va balacariti in reclamatii?
NU stim cand a fost emis certificatul de mostenitor, asa incat nu stim daca el e titlu de proprietate.
Cred ca a mers nepotrivit, trebuia sa incerce pe prescriptie de diverse tipuri, nu vad ce drum are, efectiv, acel dosar. Parca bajbaie.
Corect d-nul notar raluk0207.
am dezbatut succesiunea dupa matusa mea
ia a fost dezbatuta de catre bunicul meu in 2009 , este sora lui.
eu ii zic matusa.
asa zisu cumparator sau mai bine zis baiatul lui imi arata un act, se batea in piept cu el ca este autentic si martorii zic ca nu au semnat asa ceva.
chipurile au fii semnat un inscris care nu exista.
am invocat o multime de exceptii , dar la ceasta judecatorie, daca nu te prezinti si nu te tii tare , ramai fara bun- d-na avocat avlil.
eu platesc impozit si el imi foloseste in mod abuziv terenul, pe mottoul" daca folosesti un teren devii proprietar"
Intrebarea este : sunt pasibil ca sa ii platesc suma aceasta de bani pe care se presupune ca matusa mea ar fii incasat-o, stiindu-se ca nu exista nici un inscris si valoarea depaseste a terenurilor de 12 000 ron, doar pe baza declaratiilor martorilor?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
sile2011, utilizator
Certificatul de mostenitor din 2009 nu e titlu. Trebuie vazute actele, nu stim ce act zice-se ca au semnat, cum arata, ce e el...
Cat despre judecatorie, la orice judecatorie daca nu te prezinti si nu-ti sustii drepturile poti pierde cu brio, asa e legislatia.

Alte discuții în legătură

Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana sile2011 sile2011 buna ziua In 2009 , \"se zice\" ca bunicul meu ar fii incheiat un act de mana , o donatie sau cedare drepturi, pentru un teren agricol extravilan in suprafata ... (vezi toată discuția)
Informatii act sub semnatura privata romex romex Revin cu o rugaminte : -Doresc sa stiu ce se poate intampla in cazul in care intr-un inscris sub forma privata , se dovedeste ca din 3 semnaturi puse pe un ... (vezi toată discuția)
Mostenitor fara mostenire!!! ancabratu ancabratu Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Bunicii de pe mama au murit,astfel mama mea si sora ei au dreptul de mostenire. Mama mea e plecata in Italia si nu s-a ... (vezi toată discuția)