avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatii act sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatii act sub semnatura privata

Revin cu o rugaminte :
-Doresc sa stiu ce se poate intampla in cazul in care intr-un inscris sub forma privata , se dovedeste ca din 3 semnaturi puse pe un act de imprumut , una este falsa respectiv a martorului .
Se poate anula in instanta cand se cere in actiune sa se dea o hotarire judecatoreasca care sa tina loc de act juridic?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 12:43, 6 Iunie 2012
Daca se pune problema de fals, intervine rolul politiei de a stabili daca s-a savarsit sau nu infractiunea de fals. Procedura civila, spune ca daca un inscris se invoca ca fiind fals, judecatorul poate proceda la verificarea de scripte, insa daca nu se lamureste in privinta fasului, sesizeaza organul de urmarire penala, suspendand judecara cauzei civile. Cata vreme semnatura falsa este a unui martor, deci nu a uneia dintre partile semnatare, nu stiu in ce masura aveti interesul de a proceda la inscrierea in fals.
Va multumesc ptr. proptitudinea raspunsului . Speta e ca acel act a fost depus in instanta de o matusa de a mea care sustine ca acum 3 ani i-ar fi dat mamei mele o suma de bani in schimbul cedarii unei parti dobandita prin act de vanzare -cumparare cu clauza de ambele de la tatal acestora si in plus ar fi cedat si drepturile succesorale ale mamei acestora , respectiv martora care la acea vreme era in viata iar acum e decedata .Ori mama mea nu a luat niciodata bani imprumut in schimbul acestor drepturi successorale . In acea perioada cand matusa mamei mele sustine ca i-a dat banii , acestea erau parte comuna intr-un alt proces ptr. ca vanduse o bucata de pamant fara a avea dezbatuta mostenirea tatalui lor si poate cu acea ocazie , intrucat mama mea are probleme de deplasare sa fi semnat pe vreo coala alba , pe care ulterior sora acesteia sa fi completat ulterior si sa fi imitat semnatura bunicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sub semnatura privata fals romex romex Stimati domni , Doresc sa supun o problema care nu-mi da liniste . Va rog sa-mi spuneti cum poate demonstra o persoana care la insistentele unei rude ... (vezi toată discuția)
Lamurire cu privire la un act sub semnatura privata romex romex Va rog sa ma lamuriti daca in cadrul unei intelegeri de vanzare -cumparare scrisa intr-un act sub semnatura privata se pot instraina bunuri sau drepturi ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata contestat in instanta romex romex Va rog sa-mi permiteti sa supun discutiei urmatoarea speta: - in instanta , o parte solicita o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic pe ... (vezi toată discuția)