avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE CU INCURCATURI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE CU INCURCATURI

buna ziua.
Vreau sa gasesc un raspuna la acest caz.


se considera persoanele x,y,z,

tata x este casatorit de doua ori prima data cu y din care rezulta 3 copii a1, a2, a3, si a doua oara cu z din care rezulata 4 copii b1, b2, b3, b4.

x - tatal (decedat - 1960)
y - mama (decedat - 1930)
z - mama vitrega (decedat - 1980)

a1- fica din prima casatoroe,(decedata -2010 )fara urmasi (persoana de la care se imparte mostenirea)
a2- fica din prima casatorie (decedata - 2006), cu 3 fii A1, A2, A3
a3- fiu din prima casatoroe (decedat -1994), cu 2 fii B1, B2

b1 fica din a doua casatorie
b2 fica din a doua casatorie (decedata - 2008), 2 fii C1, C2
b3 fica din a doua casatorie (decedata - 2009), fara urmasi
b4 fiu din a doua casatorie

In calitate de nepot B1, care ar fii cota mea din mostenire. se imparte egal intre fratii buni si fratii vitregi sau diferentiat.
mentionez ca nu sa facut succesiune nici dupa tatal x, daca are vreo importanta in acest caz..
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
chispy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:45, 5 Octombrie 2010
Mai intai trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal x, la care au teoretic vocatie, masa succesorala impartindu-se in mod egal intre acestia, a1, a2, a3, b1- b4. Pentru stabilirea exacta trebuie stiuta data decesului fiecaruia in parte. in functie de aceasta bunurile succesorale se impart in mod egal pentru descendentii de gr. 1 si cei de grad subsecvent daca vin in nume propriu. Sau se face pe tulpini pentru descendentii de gr. 2 daca acestia vin prin reprezentare( ex- B1 si B2 impart in mod egal cota ce ii revenea lui a3, decedat inainte de x).
De maniera asemanatoare se va proceda si in cazul succesiunii dupa a1. Masa succesorala se imparte pe tulpini, in cote egale intre a2 si a3 (daca nu sunt si alti mostenitori legali sau testamentari), iar cota de care ar fi beneficiat a3 se va imparti in mod egal intre B1 si B2, daca de asemenea nu exista si alte persone cu vocatie succesorala.
buna ziua.
indicat ar fi sa ne precizati si ordinea deceselor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)
Sotia vs fiul sotului decedat (mostenirea bunicului) jon_jery jon_jery A1 si A2 au avut 3 fii: B1, B2 si B3. B3 cu sotul S3 au avut un fiu : F3. B3 decedeaza (si se face partajul intre S3 si F3). S3 nu s-a ... (vezi toată discuția)
Efectul general si particular al reprezentarii in materia succesiunii. codeck codeck Imi poate explica cineva va rog in ce consta mai exact efectul general (impartirea pe tulpini a mostenirii) Art 968 NCC si efectul particular Art 969 NCC al ... (vezi toată discuția)