avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Buna ziua,
Am primit o mostenire de la o matusa (casa+pamant) printr-un testament olograf fara martori si care nu este incheiat in fata unui notar.
Cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesie.
Sa ma adresez unui avocat si sa deschid actiune in instanta si sa-i chem si pe ceilalti mostenitor (pe care oricum nu-I intereseaza)?
Sau sa ma duc la un notar cu testamentul iar ceilalti mostenitori sa dea o declaratie notariala precum ca nu au nici o pretentie?
va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager MyEmy MyEmy La data decesului ei, matusa mea era divortata, nu a avut copii si garsoniera in care locuia era proprietatea ei, fiind cumparata de ea cand era deja ... (vezi toată discuția)
Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. ... fir intins fir intins Matusa necasatorita, fara copii decedata, proprietara unui imobil. Rudele apropiate ; -3 surori in viata fara mostenitori -o sora decedata, sot decedat dar ... (vezi toată discuția)
Moștenire - testament - sentința Constantin1510 Constantin1510 Buna ziua, va scriu o problema sper sa fiu cat mai scurt si sa mă puteți ajuta. In anul 2008 a decedat un unchi, iar imediat după ce mătușa s-a ... (vezi toată discuția)