O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y.
X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei.
Y (creditorul) poate sa execute firma lui X pentru ca toate veniturile le investeste in firma, si oridecate ori executorul incearca sa-l execute se scuza ca nu are avere, nu are bunuri nu are nimic?.
Ce se poate face?#-o
Daca X este patronul unui SRL, nu se poate face nimic impotriva firmei fiindca patrimoniul persoanei fizice este diferit de patrimoniul persoanei juridice. In alte cazuri, cand nu avem de aface cu o Societate cu Raspundere Limitata, persoana fizica raspunde pentru datoriile societatii si cu bunurile proprii. Cu toate acestea, nu stiu daca principiul functioneaza la fel si invers, respectiv, firma pe care o detine sa raspunda pentru datoriile persoanei fizice care o reprezinta si a carei patron (asociat unic) este.
In primul rand, va rog sa ma iertati dar trebuie sa va fac o mica observatie. Creanta apartine creditorului, iar debitul il are debitorul. Asadar x are un debit fata de Y.
Avand in vedere ca x este asociat unic, pot fi executate silit activele firmei, deoarece legea 31 permite sa se execute partea ce s-ar cuveni asociatului debitor prin lichidare, iar aceasta parte este intregul patrimoniu al firmei. Fie se pune poprire pe dividente, fie se executa partile sociale , asta in ciuda interdictiei fixate de legea 31, interdictie ce se aplica doar SRL-urilor cu mai mult de 1 asociat. Este nevoie de o buna motivare in instanta, dar nu este deloc imposibil.