avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza la pensie daca lucrez 4 ore/zi?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza la pensie daca lucrez 4 ore/zi?

Am 55 ani si 31 de ani vechime in munca.De 3 ani lucrez 4ore/zi. Cum afecteaza acest lucru calculul pensiei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 2 Iulie 2013
Munca in baza unui CIM nu afecteaza stagiul de cotizare. Aveti aceeasi vechime ca si un angajat cu norma intreaga.
Diferenta va putea sa apara la calculul pensiei, intrucat, daca ati fost incadrata la salariul minim aferent normei de 4h/zi, atunci veti realiza un punctaj mai mic, decat cel cu norma intreaga, ceea ce inseamna o pensie mai mica.
Nu conteaza cat timp lucrati pe zi ci cat venit aveti si ce contributie platiei la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore afecteaza vechimea in munca? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ... (vezi toată discuția)
C.m.cu 2 ore TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! O cunostinta, cu o vechime in munca de 25 de ani, la care contributia pt. pensie a fost la salariu mediu pe economie,acum nu mai are loc de ... (vezi toată discuția)