avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare club sah
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare club sah

Doresc sa organizez un club de sah la nivel de judet. Am deja o SRL si o asociatie non-profit. Trebuie sa fac o asociatie separat, sau pot infiinta si functiona pe una din cele mentionate mai sus? Nu am orins in obiectul de activitate acest lucru, dar banuiesc ca se poate adauga in cazul in care ma hotarasc. Daca e valabil acest lucru, care sunt pasii de urmat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:29, 3 Iulie 2013
Pe asociatia non-profit am trecut la "Scopul", printre altele, si "...dezvoltarea si oferirea de programe educative si socio-culturale in vederea cresterii nivelului de educatie si a calitatii vietii oamenilor." - poate cuprinde acest paragraf si functionarea unui club de sah destinat copiilor si adultilor?
Pentru a putea functiona, pentru a va putea afilia la Federatia Roman de Sah si pentru a putea participa la competitii ca si club sportiv (club de sah) veti avea nevoie de un certificat de identitate sportiva. Din aceasta perspectiva personal va recomand sa infiintati o noua asociatie cu profil sportiv distincta de cea pe care o aveti in prezent.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
ContSters276253, utilizator
Ce reprezinta acest "certificat de identitate sportiva" si in ce mod poate fi el obtinut?
Pe scurt, prin comparatie, Certificatul de identitate sportiva pentru asociatii sportive si cluburi sportive este un fel de certificat de inregistrare pentru societati comerciale iar atributiunile Registrului sportiv se aseamana cu atributiunile Registrului Comertului, evident pastrand proportiile si conservand scopul diferit.
Toate aceste amanunte la gasiti in Legea educatiei fizice si sportului dar pentru a evita pierderea de timp pretios (procedura obtinerii Certificatului de identitate sportiva este foarte riguroasa) este bine sa colaborati cu un avocat specializat in probleme de sport.
Va multumesc pentru informatii.
Intentionez sa iau legatura cu cineva de specialitate, doar ca eram nerabdatoare sa aflu daca e posibil sau nu sa organizez un turneu de sah fara pretentii in actualele conditii de organizare juridica.

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)
O.n.g, asociatie sportiva sau club sportiv? sabynp sabynp Care este diferenta intre o asociatie normala, dar care are ca domeniu de activitate sportul, o asociatie sportiva(care nu poate atrage sponsori si care se ... (vezi toată discuția)