avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare club sah
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare club sah

Doresc sa organizez un club de sah la nivel de judet. Am deja o SRL si o asociatie non-profit. Trebuie sa fac o asociatie separat, sau pot infiinta si functiona pe una din cele mentionate mai sus? Nu am orins in obiectul de activitate acest lucru, dar banuiesc ca se poate adauga in cazul in care ma hotarasc. Daca e valabil acest lucru, care sunt pasii de urmat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:29, 3 Iulie 2013
Legislatia sportiva este foarte neclara, si sunt mari controverse si litigii pe tema asta. Se pare ca in ultima vreme Ministerul Tineretului si Sportului inclina din nou spre interpretarea - abuziva in opinia mea - ca nu ar fi admisibil ca o activitate sportiva de performanta sa se desfasoare in cadrul unui ONG cu scop mai larg, ci ar trebuie sa fie o entitate care se ocupa numai de sport - de o ramura sau mai multe, deci doar de sah, sau de sah si alte sporturi, avand deci in acest caz mai multe sectii.... Pentru a evita conflictele cu MTS, este recomandabil din motive practice sa infiintati o organizatie disctincta decat sa incercati sa adaugati prevederi specifice la statutul unui ONG existent si sa obtineti apoi pentru acesta avizul, autorizatia si certificatul de identitate sportiva de la MTS....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un certificat de identitate sportiva? radudan radudan Poate un ONG (asociatie) sa obtina un Certificat de Identitate Sportiva daca nu este asociatie sportiva sau club sportiv? Daca nu, ce poate sa faca pentru a ... (vezi toată discuția)
Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)
O.n.g, asociatie sportiva sau club sportiv? sabynp sabynp Care este diferenta intre o asociatie normala, dar care are ca domeniu de activitate sportul, o asociatie sportiva(care nu poate atrage sponsori si care se ... (vezi toată discuția)