avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... scimbare incadrare pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

scimbare incadrare pensie invaliditate

Buna ziua,
Va rog daca ma poate ajuta cineva .Un pensionar incadrat in gradul II de invaliditate, cu un punctaj mediu de 1,02324, trecind la gradul III de invaliditate, cum se va modifica cuantumul pensiei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Neculai Zburlea , Consilier juridic 09:16, 16 Martie 2009
Din nefericire, pe un forum nu va poate spune nimeni care sunt calculele pe care le face lucratorul din casa de pensii atunci cand medicul specializat in expertiza medicala emite o decizie de trecere dintr-un grad in altul.

Pentru ca este vorba strict despre actele din dosarul dvs. de pensionare, in functie de care se fac niste calcule...
Un calcul exact nu se poate face. Dar putem identifica factorii ce influenteaza calculul schimabrii gradului de invaliditate.

FActorul principal este ceea ce se cheama STAGIUL POTENTIAL.

defapt la schimbarea din grad se diminueaza acest stagiu potential cu perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.

pentru fiecare an de stagiu potential se acorda, in functie de gradul de invaliditate, un nr de puncte: 0,4 gradul III, 0,6 gradul II, 0,75 gradul I.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
Neculai Zburlea, Consilier juridic
nzburlea a scris:

Un calcul exact nu se poate face. Dar putem factorii ce influenteaza calculul schimabrii gradului de invaliditate.
FActorul principal este ceea ce se cheama STAGIUL POTENTIAL.
defapt la schimbarea din grad se diminueaza acest stagiu potential cu perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.

Cred ca utilizatorul care a adresat aceasta intrebare vroia sa stie cum va influenta trecerea din 2 in 3 cuantumul pensiei.
Desigur, explicatia este completa si complexa. :))
Cel putin explicatia mea nu este nefericita.

Datorita acestui stagiu potential, fara sa stiu cat stagiu potential a avut anterior emiterii deciziei de schimabre de grad, nu as putea sa spun scuzati cacofenia cucomplexitate influenta asupra punctajului mediu anual si asupra cuamtumului pensiei.

Dar tocmai aici pe forum a putut sa spuna cineva ce calcule face lucratorul casei de pensii, ceea ce din fericire este o explicatie si noroc ca din explicatia dvs a reusit sa inteleaga influenta in punctaj a schimbarilor de grad.
nzburlea a scris:

Cel putin explicatia mea nu este nefericita.
Dar tocmai aici pe forum a putut sa spuna cineva ce calcule face lucratorul casei de pensii, ceea ce din fericire este o explicatie si noroc ca din explicatia dvs a reusit sa inteleaga influenta in punctaj a schimbarilor de grad.

Va sugerez ca, inainte de a mai cobori nivelul discutiei in ghiseul unei case de pensii, sa cititi Regulamentul de postare, Regulament pe care sunteti obligat sa-l respectati.

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Daca o persoana din nefericire sa imbolnavit de la o virsta mai tinara ,a fost pensionat de invaliditate la implinirea virstei de pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate aschiutza aschiutza In urma unei operatii de hernie de disc cervicala am fost pensionata temporar, fiind incadrata in primele 6 luni cu gradul 2; dupa epuizarea acestora am fost ... (vezi toată discuția)
Determinarea cuantumului pensiei Giubega Giubega Pensia la limita de varsta poate fi mai mica decat pensia de invaliditate??Mentionez ca am calculat personal dupa graficul de calcul de pe site-ul La ... (vezi toată discuția)