avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Buna seara ,

Daca o persoana din nefericire sa imbolnavit de la o virsta mai tinara ,a fost pensionat de invaliditate la implinirea virstei de pensionare de drept anii de invaliditate sau macar un procent din acestia sunt calculati ca vechime?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
ContSters42601, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 07:51, 29 Iunie 2014
da in functie e de gradul de invaliditate n care a fost incadrat se calculeaza pe fiecare an de pensie invaliditate o anumita part din punct de pensie 0,75% la grad 1 invaliditate 0,50% la grad 2 si 0,25 la grad 3
Are grad doi ,la 25 ani pensie invaliditate in acest grad citi ani se pun?
La momentul deschiderii dreptului la pensie de invaliditate de gradul II i s-a acordat un stagiu potential ca diferenta intre stagiul complet si cel realizat.
De ex:
Stagiul complet este de 35 de ani
S-a realizat 4 ani si 6 luni
Stagiul potential = 35-4 ani si 6 luni=30 de ani si 6 luni
Numarul de ani de stagiu potential x 0,55 puncte + numarul de puncte din stagiul efectiv realizat : stagiul complet = Punctajul mediu anual

La trecerea la limita de varsta:

Se transforma cuantumul pensiei in puncte pe toata perioada in care s-a beneficiat de pensie de invaliditate pana la implinirea varstei + numarul de puncte din stagiul efectiv realizat : stagiul complet = Punctajul mediu anual
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate aschiutza aschiutza In urma unei operatii de hernie de disc cervicala am fost pensionata temporar, fiind incadrata in primele 6 luni cu gradul 2; dupa epuizarea acestora am fost ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei de invaliditate GL46210681 GL46210681 sunt in concediu medical si o sa fiu propus pentru pensinare pe caz de boala am 17 ani vechime si din cauza bolii nu mai pot sa lucrez si nu stiu la cit ma ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate plesea_enache@yahoo.com plesea_enache@yahoo.com cu toate ca nu as vrea, am ajuns si in situatia asta, ma numesc plesea enache , am parkinson si sunt nevoit sa ma pensionez pe caz de boala , am 50 de ani si o ... (vezi toată discuția)