avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incest fara rezolutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incest fara rezolutie

cunosc un caz in care tatal vitreg intretine de 2 ani de zile relatii intime -mai bine spus violuri- cu fata vitrega care acum in 2013 are etatea de 14 ani.
violurile au o vechime de 2 ani deci din 2011 si totusi desi de 2 zile a facut reclamatie la protectia copilului, apoi a fost instrumentat cazul , la psiholog, la medicina legala , la politie , declaratii peste declaratii s-au scurs 48 de ore si totusi tatal vitreg incestuos este inca in libertate si mamei si fetele le este frica sa se apropie de casa, in caz ca respectivul si-ar da seama ca au denuntat nu garantez siguranta familiei -care oricum este destul de agravata . de un an de zile violenta oricum domneste acolo.
CAre este procedura corecta? Acum nu se mai lasa cu arestare directa in cazul acestui denunt?????
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 17:22, 27 Ianuarie 2018
trebuia sa mearga direct la procuror.
Asa as putea si eu reclama pe cine am ciuda si sa fiu sigur ca ajunge in arest.
va inteleg , dar faptele sunt confirmate , deci au fost cateva verificari in aceste 48 de ore , iar mama fetitei acum a aflat si a aflat nu de la fetita ci de la o vecina la care s-a destainuit micuta ca nu mai poate suporta situatia. Vedeti Dumneavoastra aceasta situatie cu un tata vitreg nu este ca doi oameni "nu mai pot de bine si se despart" , s-a ajuns aici ca tatal lor a murit la etatea de 26 de ani
oricum eu stiam -repet stiam - ca si la tentatva de viol se lasa cu arestare directa , apoi veneau intrebarile. in acest caz in care sa zicem cum spune Dl tgeorgescu nu ar fi adevarat ar fi bine, dar daca este adevarat nu se favorizeaza in continuare incestul cu un minor???
Pentru a exista infracţiunea de incest, este necesar ca raportul sexual să aibă loc între rude în linie directă , ori între fraţi şi surori. Tatăl vitreg nu este rudă cu fiica vitregă.
Poate fi vorba despre infracţiunea de viol sau, după caz, de act sexual cu un minor . Pentru oricare dintre ipoteze trebuie depusă plângere şi ataşate dovezi care să susţină plângerea.

Alte discuții în legătură

Discutie pe tema incestului Cabinet Avocat Ionescu Cabinet Avocat Ionescu Buna seara ! Conform codului penal art.203 \"Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la ... (vezi toată discuția)
Actul sexual cu un minor Dragut Dragut in cazul actului sexual cu o ruda in linie dreapta sau frate si sora daca unul dintre ei nu a implint 15 ani este act sexual cu un minor in concurs cu ... (vezi toată discuția)
Mare nedumerire... dana_ietam dana_ietam nu stiu daca ma aflu unde trebuie dar am o mare problema. ce se poate face in cazul in care stiu ca un minor este molestat sexual de tatal sau vitreg de3 ani ... (vezi toată discuția)