avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autoturism retinut de Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autoturism retinut de Politie

Dupa cum spune si titlul, am aceasta problema: politia mi-a retinut masina.
Cum s-a intamplat....
Am achizitionat un autoturism si am fost, ca tot omul, sa-l inmatriculez.
La RAR, in momentul in care inginerul se pregatea sa fotografieze seria sasiului, i s-a parut ceva suspect. "Suport serie sasiu neconform" a scris in raport si i-a chemat pe cei de la Furturi Auto.
Dupa verificari, la politie, s-a constatat ca masina nu a fost furata ci mai degraba lovita, iar la reparatii a fost necesar sa se intervina asupra acelui suport cu seria sasiului.
Pentru a proba asta e nevoie de o analiza metalografica, pe care cei de la politie nu o fac din "lipsa de timp si specialisti".

Poate sa-mi spuna si mie cineva cat are dreptul politia sa retina un bun?
Si cum ar trebui sa procedez in cazul asta?

Se implineste deja o luna de cand masina este retinuta.
Cel mai recent răspuns: zoso87 , utilizator 09:47, 3 Iulie 2013
Va confruntati cu o situatie delicata in care RAR-ul din diverse motive mai mult sau mai putin intemeiate incheie raport prin care - ca si in cazul dvs blocheaza datele si numarul de inmatriculare in baza proprie de date
Aceasta blocare in baza de data RAR are drept consecinta imposibilitatea utilizarii bunului auto
Am avut o speta identica in 2006,care a necesitat efectuarea de 5 expertize tehnice achitate
de catre proprietarul auto,si care abia in mai 2013 am reusit sa obtinem radierea de catre RAR a blocarii datelor auto
Autoritatea are dreptul sa retina auto pana la momentul cand si daca se clarifica aspectul pentru care a fost dispusa interdictia
In cazul dvs este necesara executarea de expertiza tehnica cu aparatura de specialitate care sa concluzioneze ca nu au fost executate interventii neautorizate si nu au fost inlocuite componente de siguranta respectiv suport amortizor partea dreapta
Daca aveti documente legale care sa dovedeasca interventia autorizata in unitate specializata ,ramane la latitudinea organului de cercetare sa dispuna masuri/decizii prin care sa fie permisa radierea inregistrarii din baza de date si repunerea in circulatie a auto
Bun, dar cum ma pot "lupta" cu cei de la Furturi Auto? Acum de ei depinde acea expertiza, iar ei nu o executa din lipsa de timp si criminalisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serie sasiu logan probleme rar voicu74 voicu74 Buna ziua ,am cumparat de curand un logan MCV din olanda cand am ajuns la RAR pt inscriere cei de acolo au constatat ca ultimele doua caractere sunt atipice ... (vezi toată discuția)
Probleme cu seria de la caroserie crocoi crocoi Buna seara,in toamna anului trecut am facut reparatii la masina(m vito) in particular ca a fost mai ieftin,a fost cazul si de tinichigerie si am taiat o bucata ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)